Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Tiger Woods şi Thierry Henry, în "Topul Ruşinii" în sport în 2009

Tiger Woods şi Thierry Henry, în "Topul Ruşinii" în sport în 2009

Tiger Woods şi Thierry Henry, în "Topul Ruşinii" în sport în 2009
Sursa foto: thierry henry
22 Dec 2009   •   19:26

Sunt unii dintre cei mai importanţi sportivi ai lumii, iar succesele lor sunt visele altora care doar aspiră să reuşească în diferite sporturi. Sportivi de top precum Woods, Henry, Serena Williams, Michael Phelps sau foşti sportivi şi oficiali precum Agassi şi Briatore s-au făcut de ruşine în anul care stă să se încheie. Toţi au în comun întâmplări jenante care i-au coborât mult în ochii publicului consumator de sport, după cum se arată într-un articol publicat de Eurosport.
Puteţi vedea mai jos "eroii" unora dintre cele mai penibile momente sportive din 2009, care îşi vor dori să uite cât mai des evenimentele care le-au afectat, mai mult sau mai puţin, carierele. Dintre toţi, însă, cel mai şifonat pare să fi ieşit, Tiger Woods, cel mai bun jucător de golf al tuturor timpurilor.
Tiger Woods - golf
Cel mai bun reprezentant al celui mai conservator dintre sporturile cunoscute la nivel mondial, Tiger Woods a ieşit în evidenţă spre sfârşitul anului 2009 cu un scandal de proporţii declanşat de viaţa sa particulară tumultoasă. Deşi este căsătorit cu modelul suedez Elin Nordegren şi are cu aceasta doi copii, Woods nu s-a sfiit să aibă în ultima vreme relaţii sexuale cu cel puţin 14 femei, dintre care două vedete de filme porno. Scandalul a culminat cu rănirea jucătorului în altercaţii avute cu soţia sa după ce au ieşit la iveală infidelităţile sale, sportivul încheind prin suspendarea pe termen nelimitat a carierei sale în golf.
Thierry Henry - fotbal
Jucătorul francez al echipei de fotbal FC Barcelona şi al naţionalei Franţei nu se poate plânge de lipsă de succes în anul care se încheie. A câştigat tot ce se putea cu echipa de club şi s-a calificat la Cupa Mondială din postura de căpitan al Franţei. El este, însă, responsabil pentru manieră ruşinoasă în care "Cocoşul Galic" a trecut de Irlanda la baraj, el făcând în prelungirile manşei retur un dublu henţ care s-a dovedit decisiv pentru calificarea Franţei la "Mondial". Gallas a înscris golul, dar Henry a rămas autorul infamei preluări care a precedat pasa, întreaga lume a fotbalului sărindu-i în cap, şocată de felul nedrept în care Irlanda a fost eliminată.
Flavio Briatore - Formula 1
Contestatul conducător al echipei de Formula 1 Renault a ieşit în 2009 pe uşa din dos din "Marele Circ", după ce a ieşit la iveală faptul că a pus la cale împreună cu inginerul-şef accidentul lui Nelson Pique Jr. din sezonul 2008, care i-a înlesnit lui Fernando Alondo victoria. Mărturia lui Piquet şi cele ale piloţilor care au văzut evenimentele de pe pistă, dar şi înregistrarea convorbirilor radio dintre pilot şi echipă au cântărit decisiv în expulzarea lui Briatore pe viaţă din Formula 1.
Serena Williams - tenis
Sportiva declarată marţi de ITF jucătoarea anului 2009 în tenis, Serena Williams a şocat la US Open când a suferit o criză de nervi la semifinala cu Kim Clijters şi a fost eliminată.
"Jur pe Dumnezec că o să iau mingea asta şi o să ţi-o bag pe gât. Mă auzi? Jur pe Dumnezeu!". Aceste cuvinte i-au adus eliminarea lui Serena de la turneul american, iar amenzile pe care a trebuit să le plătească au fost substanţiale, 10.500 de dolari către organizatorii turneului şi 175.000 de dolari către WTA. În cele din urmă Serena şi-a cerut scuze, dar imaginea ei era deja pătată.
Michael Phelps - înot
Cel care a câştigat un număr incredibil de medalii olimpice de aur până în acest moment, 14, nu surprinde doar în piscină. După ce în 2004 a fost prins conducând sub influenţa alcoolului şi şi-a pierdut sponsorul, Phelps s-a asigurat şi în 2009 că îşi primeşte porţia de critici după ce a fost filmat fumând marijuana. Acest lucru nu l-a afectat, însă, foarte tare, el câştigând cinci medalii de aur şi una de argint la Campionatele Mondiale de Nataţie de la Roma care au urmat.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: tiger woods Thierry Henry
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close