Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Meciul zilei la Cupa Mondială: Uruguay - Anglia, duelul care poate trimite acasă o fostă campioană mondială

Meciul zilei la Cupa Mondială: Uruguay - Anglia, duelul care poate trimite acasă o fostă campioană mondială

Meciul zilei la Cupa Mondială: Uruguay - Anglia, duelul care poate trimite acasă o fostă campioană mondială
de M.T.    |    19 Iun 2014   •   15:52

În această seară, de la ora 22, două foste campioane mondiale, Uruguay şi Anglia, se vor afla faţă în faţă, ştiind că orice pas greşit le-ar putea elimina din competiţie. Ambele echipe au pierdut în prima etapă din grupa D, iar confruntarea de pe Arena Corinthians din Sao Paulo se anunţă una pe viaţă şi pe moarte.

Anglia a fost învinsă în ultimele două partide disputate la Cupa Mondială, cu Germania, în optimile de finală de acum patru ani, şi cu Italia, în primul joc de la actuala ediţie, însă, în istoria participărilor sale la turneele finale, nu a pierdut niciodată de trei ori la rând. În ciuda eşecului din meciul cu squadra azzurra, jocul echipei lui Roy Hodgson a fost unul bun şi oferă motive de optimism în tabăra englezilor.

De cealaltă parte, Uruguay nu doar că a pierdut suprinzător în faţa anonimilor costaricani, dar a avut şi o evoluţie dezmăgitoare, departe de imaginea echipei care a jucat în semifinale la ultima Cupă Mondială şi a câştigat Copa America în 2011. În aceste condiţii, anunţata revenire a lui Luis Suarez este aşteptată cu interes şi cu speranţă.

Atacantul lui Liverpool a fost golgheterul Premier League în ultimul sezon, cu 31 de goluri marcate, şi a fost desemnat cel mai bun jucător din campionatul Angliei, însă o accidentare la genunchi l-a împiedicat să se afle pe teren în meciul cu Costa Rica.

„S-a recuperat bine. Genunchiul lui a răspuns bine în antrenamente, iar în ultima săptămână s-a pregătit şi a jucat alături de colegii săi. Evident, un antrenament este diferit de un meci. Dacă va juca, trebuie să luăm în calcul posibilitatea de a nu fi în aceeaşi formă ca în Premier League. Dar chiar dacă nu este la capacitate maximă, este un jucător care poate da mult acestei echipe”, a declarat antrenorul uruguayenilor, Oscar Tabarez.

Deşi se vor putea baza pe cel mai important fotbalist din lot, sud-americanii vor fi lipsiţi de aportul fundaşului dreapta Maxi Pereira, eliminat în meciul de debut de la Cupa Mondială. Locul său în echipa de start va fi luat cel mai probabil de Jorge Fucile. De asemenea, căpitanul Diego Lugano a devenit indisponibil, din cauza unei accidentări, şi urmează să fie înlocuit de Sebastian Coates.

Tot un atacant este principalul subiect de discuţie şi în tabăra engleză. După ce Wayne Rooney a jucat al nouălea meci la Cupa Mondială fără a înscrie, s-au înmulţit vocile care susţin că starul lui Manchester United ar trebui să fie trecut pe bancă. Surprinzător, unul dintre cei mai vehemenţi critici ai jucătorului de 28 de ani este chiar fostul său coechipier, Paul Scholes. Roy Hodgson nu ia însă în calcul o asemenea variantă.

„Este jucătorul care a dat cele mai multe pase decisive în mandatul meu şi are mai multe goluri decât oricine altcineva”, a spus antrenorul Angliei. De altfel, Rooney a fost omul cu assistul şi la golul înscris de englezi în înfrângerea cu Italiei, scor 1-2.

Un nou eşec ar elimina Anglia, în cazul în care Costa Rica ar remiza sau ar câştiga în faţa Italiei. De cealaltă parte, Uruguay nu ar mai avea nicio şansă de calificare dacă va pierde în faţa englezilor, iar Italia termină neînvinsă meciul împotriva costaricanilor. După Spania, o altă fostă câştigătoare a Cupei Mondiale este în pericol să părăsească prematur competiţia.

Joi sunt programate şi partidele din etapa a doua a grupei C. De la ora 19, la Brasilia, Columbia va întâlni Coasta de Fildeş, în timp ce Japonia va juca împotriva Greciei, la Natal, începând cu ora 1.

×
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close