Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Omul zilei la Cupa Mondială: Karim Benzema

Omul zilei la Cupa Mondială: Karim Benzema

Omul zilei la Cupa Mondială: Karim Benzema
de M.T.    |    16 Iun 2014   •   13:39

Absenţa lui Franck Ribery l-a transformat pe Karim Benzema în starul echipei Franţei la Cupa Mondială din Brazilia, iar atacantul lui Real Madrid a confirmat chiar de la primul meci.

Pare greu de crezut, dar, la 27 de ani, Benzema dispută prima Cupa Mondială din cariera sa. În 2006 a fost considerat prea tânăr pentru a face parte dintr-o naţională dominată încă de Zinedine Zidane şi Thierry Henry. De altfel, debutul său pentru les bleus avea să se producă abia în 2007. Apoi, în 2010, Raymond Domenech a decis să nu-l convoace, dezamăgit de prestaţiile atacantului la Europeanul din 2008.

În ciuda faptului că este unul dintre cei mai importanţi jucători ai proaspetei campioane a Europei, Benzema nu a fost ferit de critici în Franţa. Ba chiar a existat un moment în care şi-a pierdut locul de titular în naţională, în favoarea lui Olivier Giroud. A reuşit însă să treacă peste tot şi, la primul joc la Cupa Mondială, a avut o contribuţie decisivă la victoria echipei lui Didier Deschamps în meciul cu Honduras.

Fotbalistul crescut la Olympique Lyon a reuşit o dublă în succesul cu 3-0 al francezilor şi a fost implicat şi în faza golului de 2-0, primul din istoria competiţiei acordat după utilizarea tehnologiei video. Benzema îi calcă astfel pe urme lui Zidane, ultimul francez care a înscris de două ori într-un meci de la Cupa Mondială, în 1998, în finala cu Brazilia.

Mai mult decât atât, atacantul lui Real Madrid a devenit primul francez care marchează cel puţin două goluri la debutul său la Cupa Mondială, performanţă pe care au mai reuşit-o Andre Maschinot, în 1930, şi Just Fontaine, în 1958. Ultimul avea să câştige titlul de golgheter în Suedia, punctând de 13 ori, un record încă neegalat în istoria competiţiei.

„Am fost concentrat să fac un meci bun şi să-mi ajut echipa să câştige, încercând să-mi fac propriul joc fără presiune. Am reuşit să fac asta. Sunt foarte fericit şi foarte mândru, însă cel mai important este că am câştigat”, a spus Benzema la finalul partidei cu Honduras.

După primele patru zile ale Cupei Mondiale, Karim Benzema împarte primul loc în clasamentul golghterilor turneului cu brazilianul Neymar şi olandezii Robin van Persie şi Arjen Robben. Este însă prematur pentru astfel de ierarhii, iar francezul nu pare foarte interesat de acest aspect, fiind determinat să contribuie la un parcurs cât mai bun al echipei sale.

„Lumea mă judecă în funcţie de numărul golurilor pe care le înscriu, dar felul în care joc contează foarte mult”, explică Benzema. Startul este încurajator. Atât pentru el, cât şi pentru naţionala Franţei, care a început Cupa Mondială cu o victorie pentru prima oară din 1998. Comparaţia este inevitabilă. La finalul acelui turneu, francezii au devenit campioni mondiali şi dacă există o mică şansă ca istoria să se repete, ea depinde şi de prestaţiile viitoare ale celui mai important jucător al lui Deschamps.

×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close