Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Spania - Portugalia 1-0. Cristiano Ronaldo şi compania, eliminaţi din Africa de Sud

Spania - Portugalia 1-0. Cristiano Ronaldo şi compania, eliminaţi din Africa de Sud

Spania - Portugalia 1-0. Cristiano Ronaldo şi compania, eliminaţi din Africa de Sud
29 Iun 2010   •   23:22

Campionii europeni au învins, marți, Portugalia la Cape Town şi s-au calificat în sferturile de finală ale Cupei Mondiale. "Furia Roja" obţine, astfel, biletele pentru un meci cu Paraguay cu toate că nu a avut nici o idee în atac timp de 60 de minute, fiind descătuşată de golul înscris de David Villa. Portugalia, în schimb, s-a stins după golul primit după ce, în prima parte a jocului, părea echipa mai capabilă să înscrie.

Spania a lăsat o impresie foarte bună în începutul de meci, când Torres şi Villa au șutat din aceeaşi poziție, pe rând, foarte periculos pentru poarta lui Eduardo. Nu a fost, însă, decât un foc de paie, întrucât echipa lui Carlos Queiroz s-a aşezat foarte bine în teren şi şi-a asigurat o apărare ermetică, fiind periculoşi pe contraatac.


Astfel s-a născut prima ocazie a portughezilor. Tiago a şutat periculos de la 25 de metri, Casillas a respins pe spate şi a trebuit să se bată, apoi, pentru minge cu Hugo Almeida. Cristiano Ronaldo i-a dat şi el emoţii în minutul 28 colegului său de la Real Madrid cu un şut de la 30 de metri, dar scorul pauzei a fost 0-0.


Situaţia a fost foarte frustrantă în primele minute ale reprizei a doua pentru spanioli, care nu au reuşit să se afirme deloc în atac. Mai mult, puteau chiar primi gol în minutul 51, la o fază la care mingea deviată de Puyol a trecut la o palmă de bară.


Jocul campionilor europeni s-a schimbat mult în bine după introducerea în teren a bascului Llorente în locul lui Torres. Jucătorul lui Bilbao l-a testat mai întâi pe Eduardo, iar Villa a trimis şi el pe lângă bară. "El Guaje" Villa profitat în minutul 63 de presiunea la poarta portugheză şi a deschis scorul din unghi, după ce Simao Sabrosa l-a pierdut din marcaj.


Presiunea s-a menţinut la poarta lui Eduardo şi după acest gol, iar David Villa a trecut de mai multe ori pe lângă cel de-al doilea său gol al meciului, dar a fost oprit de goalkeeperul de la Sporting Braga. Lusitanii nu au putut schimba nimic până la final, iar rezultatul de 1-0 califică Spania în sferturile de finală. Faptul că vor întâlni Paraguay le dă ibericilor o şansă imensă de a se califica în semifinale, unde ar întâlni Germania sau Argentina.

Formaţiile de joc:
Spania: 1. Casillas - 15. Sergio Ramos, 3. Pique, 5. Puyol, 11. Capdevilla - 8. Xavi, 16. Busquets, 14. Xabi Alonso (4. Marchena '90+3), 6. Iniesta - David Villa (18. Pedro '88), 9. F. Torres (19. Llorente '58). Antrenor: Vicente Del Bosque
Portugalia: 1. Eduardo - 21. Ricardo Costa, 6. R. Carvalho, 2. B. Alves, 23. Coentrao - 19. Tiago, 15. Pepe (8. Pedro Mendes '72), 16. Meireles - 11. Simao (9. Liedson '72), 18. Almeida (10. Danny '58), 7. C. Ronaldo. Antrenor: Carlos Queiroz.


Antena3.ro

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close