Antena 3 CNN Sport Internauții din China au sărbătorit cu fast pe social media victoria Emmei Răducanu în finala turneului US Open. Aceasta le-a transmis fanilor un mesaj în mandarină

Internauții din China au sărbătorit cu fast pe social media victoria Emmei Răducanu în finala turneului US Open. Aceasta le-a transmis fanilor un mesaj în mandarină

Milioane de chinezi au felicitat-o pe Emma Răducanu pentru victoria de la US Open, unde a învins-o pe canadianca Leylah Fernandez, 6-4, 6-3. Tenismena de 18 ani a devenit prima jucătoare din istorie sosită din calificări care câștigă un turneu de Grand Slam.

Internauții din China au sărbătorit cu fast pe social media victoria Emmei Răducanu în finala turneului US Open. Aceasta le-a transmis fanilor un mesaj în mandarină
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    13 Sep 2021   •   11:24

Emma Răducanu s-a născut în Canada dintr-o mamă chinezoaică și un tată român. Pe când avea doar doi ani, familia sa a fost nevoită să se mute în Marea Britanie.

Răducanu a vorbit într-un interviu despre originile ei chinezești: ”Datorită originii mamei mele, am învățat de foarte mică ce înseamnă munca grea, și disciplina”.

După victoria istorică de duminică, aceasta s-a adresat fanilor ei în mandarină:

„Bună ziua, toată lumea. Vreau să vă mulțumesc și sper că v-ați bucurat de tenisul meu. Sunt încântată că am câștigat. Vă iubesc pe toți, ne mai vedem”, a spus ea.

Sportiva a cărei etnicitate este disputată de 4 țări, mai ales după victoriile din ultima perioadă, a declarat într-un interviu acordat după Wimblendon, că își vizitează bunica din București de câteva ori pe an.

Emma este un mare fan al jucătoarelor Simona Halep şi Na Li. De altfel, a vorbit la US OPEN cu Simona Halep despre care spune că îi serveşte drept model în lumea tenisului.

Sportiva a inclus în descrierea de pe contul oficial de Instagram toate orașele din care se trage, iar Bucureștiul este unul dintre ele.

 

 

×
Subiecte în articol: Emma Răducanu mesaj China mandarina
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close