Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Angola şi Coasta de Fildeş părăsesc Cupa Africii după înfrângeri cu Ghana şi Algeria

Angola şi Coasta de Fildeş părăsesc Cupa Africii după înfrângeri cu Ghana şi Algeria

Angola şi Coasta de Fildeş părăsesc Cupa Africii după înfrângeri cu Ghana şi Algeria
Sursa foto: gyan
24 Ian 2010   •   20:12

Gazdele Cupei Africii pe Naţiuni 2010, echipa naţională a Angolei, au fost eliminate duminică din sferturile de finală ale competiţii de către reprezentativa Ghanei."Antilopele negre", cu fostul stelist Carlos Fernandes între buturi, au arătat mult entuziasm în meciul de la Luanda, dar valoarea superioară a Ghanezilor le-a permis să abordeze fazele cu mult calm şi să îşi asigure accesul în semifinale. De asemenea, Coasta de Fildeş părăseşte competiţia după un meci de infarct cu Algeria.
Ghana şi-a asigurat reprede avantajul decisiv în partida cu naţionala Angolei, atunci când Gyan a primit o pasă filtrantă şi a avansat spre poartă, şutând în cele din urmă în colţul din dreapta al porţii apărate de Carlos. Din acel moment, angolezii au încercat să revină în joc în fel şi chip, dar entuziasmul lor a putut fi uşor contracarat de fotbaliştii superiori ai Ghanei.
Dramatismult meciului s-a prelungit până spre final, când antrenorul Manuel Jose l-a aruncat în luptă şi pe ex-dinamovistul Ze Kalanga. Manucho a trecut de câteva ori pe lângă egalare pentru Angola, iar finalul partidei l-a găsit pe Carlos la centrul terenului. Cu toate că meciul a fost prelungit cu şapte minute, gazdele nu au putut face nimic în condiţiile în care toate şuturile păreau destinate să zboare la peste un metru pe deasupra transversalei.
Coasta de Fildeş - Algeria 2-3
Echipa lui Didier Drogba a fost eliminată de la Cupa Africii încă din sferturile de finală. Salomon Kalou a deschis scorul pentru Coasta de Fildeş în minutul 4, dar Matmour a egalat în minutul 40. Keita a părut să dea lovitura decisivă în minutul 89, dar Bougherra a egalat, incredibil, în minutul 90 şi a trimis meciul în prelungiri. Acolo, Bouazza a fost decisiv pentru algerieni, înscriind golul decisiv în minutul 93.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Angola Ghana
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close