Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Asociaţia jucătorilor profesionişti critică durata contractului lui Messi cu Barcelona

Asociaţia jucătorilor profesionişti critică durata contractului lui Messi cu Barcelona

Asociaţia jucătorilor profesionişti critică durata contractului lui Messi cu Barcelona
14 Oct 2009   •   14:16

FIFPro, uniunea globală a jucătorilor profesionişti, au criticat Barcelona pentru decizia de a-i oferi lui Lionel Messi un nou contract, care îl leagă pe argentinian de clubul catalan până în 2016.

FIFPro a trimis o scrisoare Comisiei Europene şi FIFA prin care denunţă noua înţelegere, considerată că depăşeşte durata permisă pentru un contract, conform regulamentelor FIFA. "Conform regulilor adoptate în 2001 de Comisie, durata unui contract ar trebui să fie între unu şi cinci ani. Noul contract al lui Messi cu Barcelona expiră peste 7 ani, în 2016", a declarat Philippe Piat, preşedintele Diviziei Europene a FIFPro, citat de Marca.

Noua înţelegere a lui Messi include şi o creştere a clauzei de reziliere a contractului, de la 150 de milioane de euro la 250 de milioane de euro, care a fost de asemenea criticată dur de asociaţia jucătorilor. "Nu este conformă cu spiritul regulamentelor FIFA", a spus Piat, menţionând că nu a primit încă un răspuns de la forul mondial şi nici de la Comisia Europeană.

A primit însă o replică de la Barcelona, care, într-un comunicat oficial citat de cotidianul Sport, susţine că durata contractului lui Messi este regulamentară. "Renegocierea contractului lui Messi a fost făcută în concordanţă cu legile statului şi, bineînţeles, respectând regulamentele FIFA care spun, la articolul 18.2 din Regulamentul şi Statutul Transferurilor de Jucători, că durata unui contract poate depăşi cinci ani, ca şi în cazul de faţă, când legile locale permit acest lucru", se arată în comunicat.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Lionel Messi
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close