Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Au dat chix. Steaua s-a împiedicat acasă de "cenuşăreasa" grupei, Sheriff Tiraspol: 0-0

Au dat chix. Steaua s-a împiedicat acasă de "cenuşăreasa" grupei, Sheriff Tiraspol: 0-0

Au dat chix. Steaua s-a împiedicat acasă de "cenuşăreasa" grupei, Sheriff Tiraspol: 0-0
Sursa foto: cristiano bergodi
17 Sep 2009   •   23:56

Steaua a debutat joi în grupele Europa League în faţa campioanei Republicii Moldova, Sheriff Tiraspol, în ceea ce oficialii echipei "roş-albastre" au considerat drept cel mai uşor meci al grupei. Formaţia antrenată de Cristiano Bergodi şi-a ispăşit, totodată, ultima etapă de suspendare a terenului propriu, evoluând fără spectatori în tribune.
Bergodi a avut dureri de cap încă de înainte de fluierul de început, întrucât Tătăruşanu s-a accidentat pe ultima sută de metri şi a fost, chiar transportat la spital. Zapata a apărat, astfel, buturile Stelei. Primele minute ale partidei au găsit formaţia militară în atac, iar fundaşul Ionuţ Rada a luat chiar la ţintă bara porţii lui Namaşco. Cu toate acestea, restul reprizei a fost lipsită de ocazii mari, jocul fiind unul anost şi neatrăgător, deşi vârfurile Stelei erai doi jucători de viteză, Stancu şi Surdu. Adversarii au fost cât se poate de mulţumiţi de aspectul jocului, astfel că jumătatea partidei surprins tabela arătând acelaşi scor ca în minutul 1.
Jocul Stelei nu s-a îmbunătăţit nici după pauză, cu Stancu şi Surdu neinspiraţi, în condiţiile în care moldovenii de la Sheriff nu puneau în nici un moment mari probleme. Bergodi a mutat devreme şi l-a introdus în teren pe Toja în locul lui Onicaş în speranţa că va da echipei sale mai multă consistenţă în ofensivă, dar nici măcar această schimbare nu a schimbat faţa jocului. Szekely şi Kapetanos au avut semiocazii, iar steliştii şi-au pus toate speranţele în debutantul Cristi Tănase, care a intrat pe teren în minutul 79.
Nici acesta nu a putut să rupă echilibrul însă, iar Steaua a reuşit incredibila contraperformanţă de a pierde puncte acasă cu o echipă mediocră care nici măcar nu s-a autodepăşit în această seară.
Şi, pentru ca situaţia să fie şi mai rea, în timp ce Steaua se chinuia cu Sheriff, echipa olandeză Twente reuşea să întoarcă scorul de 0-1 din meciul de la Istanbul cu Fenerbahce, Nkufo marcând două goluri care complicau şi mai mult situaţia pentru echipa lui Bergodi.
Fluierul de final al arbitrului a consfinţit neputinţa Stelei, iar scorul final de 0-0 reprezintă un început slab de campanie în grupele Europa League.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Steaua Bucuresti europa league
Parteneri
Ordinea partidelor pe buletinul de vot, la alegerile europarlamentare 2024
x close