Antena 3 CNN Sport Fotbal extern "Bântuit" de amintirile atacului armat, Adebayor se retrage din naţionala statului Togo

"Bântuit" de amintirile atacului armat, Adebayor se retrage din naţionala statului Togo

"Bântuit" de amintirile atacului armat, Adebayor se retrage din naţionala statului Togo
Sursa foto: Emmanuel Adebayor
13 Apr 2010   •   12:09

Căpitanul naţionalei statului Togo, Emmanuel Adebayor, a comunicat surprinzătoarea decizie de a se retrage din fotbalul internaţional. Jucătorul lui Manchester City este în continuare marcat de evenimentele tragice de la Cabinda, din Angola, în care doi membri ai delegaţiei Togo au fost ucişi de rebeli locali într-un atac armat.
"După evenimentele tragice de la Cupa Africii pe Naţiuni din ianuarie, în care doi conaţionali ai mei au fost ucişi de terorişti în Angola, am luat greada decizie de a mă retrage din fotbalul internaţional. Mi-a cântărit îndelung sentimentele în săptămânile şi lunile de la atac şi sunt încă bântuit de evenimentele la care am asistat în acea după-amiază", a spus Adebayor într-un comunicat transmis de Manchester City.
"Noi nu eram decât jucători de fotbal care mergeau să joace un meci şi să îşi reprezinte ţara, dar am fost atacat de oameni care au vrut să ne omoare pe toţi. Este un moment pe care nu-l voi uita niciodată şi o experienţă pe care nu vreau să o mai am", a recunoscut jucătorul de 26 de ani, potrivit CNN.
Cu toate că el nu a putut trece peste evenimentele din Angola, Adebayor speră că ceilalţi jucători ai naţionalei pot face asta.
"Togo are jucători foarte talentaţi şi sper ca jucătorii care rămân să poată uita amintirile din Angola deoparte şi să aibă succes pentru ţară. Am foarte mare încredere în fiecare din ei, în antrenori şi întreg staff-ul" a încheiat Adebayor.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Angola
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close