Barcelona a distrus AC Milan şi s-a calificat în sferturile UEFA Champions League

de N.B.    |    12 Mar 2013   •   23:39
Barcelona a distrus AC Milan şi s-a calificat în sferturile UEFA Champions League Foto: Agerpres/AP

FC Barcelona s-a calificat în sferturile de finală, după ce a învins pe Camp Nou pe AC Milan, scor 4-0.

Barcelona a început în dezavantaj meciul retur al optimilor UEFA Champions League, după ce AC Milan a reuşit un meci excelent şi a învins pe San Siro cu scorul de 2-0.

Catalanii nu s-au lăsat aşteptaţi prea mult. La doar cinci minute de la fluierul arbitrului, Lionel Messi şi Xavi Hernandez au combinat la marginea careului lui Milan, argentinianul executând-ul sec pe Abbiati, în ciuda aglomeraţiei din jurul său.

Milan a încercat să apere rezultatul din tur, păstrând, însă întotdeauna doi oameni pregătiţi pentru contra-atac. În minutul 38, M'Baye Niang scapă pe contră, dar este intimidat de Valdes şi nimereşte doar bara. La doar o fază distanţă, Iniesta îl găseşte pe Messi, care îl depăşeşte cu uşurinţă pe Mexes şi marchează pentru 2-0 şi anulare avantajului italienilor.

La reluare, Milan încearcă mai mult atacul, dar tot Barcelona este mai periculoasă. Acelaşi Xavi Hernanez găseşte a doua pasă decisivă a meciului, găsindu-l pe David Villa, care aduce gruparea catalană pentru prima oară în avantaj în "dublă", după mai bine de 140 de minute jucate.

Barcelona a continuat să domine în stilul caracteristic, cu posesie prelungită, însă milanezii au avut câteva ocazii care au transmis fiori catalanilor. Un singur gol ar fi fost de ajuns pentru a le elimina favoriţii din competiţie.

Minutul 90+2, speranţele milanezilor sunt spulberate, Jordi Alba a reuşit să înscrie din pasa lui Alexis Sanchez. Barcelona se califică în sferturi cu scorul general de 4-2 (0-2, 4-0).x close