Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Burkina Faso a reuşit o calificare istorică în finala Cupei Africii, unde va juca împotriva Nigeriei

Burkina Faso a reuşit o calificare istorică în finala Cupei Africii, unde va juca împotriva Nigeriei

Burkina Faso a reuşit o calificare istorică în finala Cupei Africii, unde va juca împotriva Nigeriei
de M.T.    |    07 Feb 2013   •   11:25

Burkina Faso a reuşit o calificare istorică în finala Cupei Africii, competiţie care se desfăşoară în Africa de Sud, după ce a reuşit să câştige la penaltyuri în faţa Ghanei, la capătul unui meci cu multe controverse leagte de arbitraj.

Arbitrul Slim Jedidi a fost protagonistul negativ al întâlnirii disputate la Nelspruit, centralul tunisian acordând uşor un penalty pentru Ghana, în urma căruia Mubarak Wakaso a deschis scorul în minutul 13, pentru ca în prelungiri să anuleze greşit un gol pentru Burkina Faso.

Mai mult decât atât, tot în prelungiri, Jedidi l-a eliminat pe Jonathan Pitroipa, unul dintre cei mai buni oameni ai turneului, la o fază în care se impunea lovitură de la 11 metri, dar arbitrul a considerat că jucătorul de la Rennes a simulat.

La finalul celor 120 de minute, rezultatul a fost 1-1, reuşita lui Wakaso din debutul partidei fiind anulată de golul marcat de Aristide Bance în minutul 60.

Acelaşi Bance a transformat printr-o scăriţă penaltyul prin care Burkina Faso s-a impus cu 3-2 la loviturile de departajare, ratarea decisivă pentru Ghana aparţinându-i lui Emmanuel Agyemang Badu.

Este pentru prima oară când Burkina Faso va juca finala Cupei Africii, precedenta cea mai bună performanţă fiind realizată în 1998, atunci când ţara din vestul continentului a găzduit competiţia şi a ajuns până în semifinale.

Cealaltă finalistă va fi echipa Nigeriei, care nu a avut nicio emoţie în partida cu Mali, câştigată categoric cu scorul de 4-1.

Soarta meciului a fost decisă încă din prima repriză, atunci când golurile marcate de Elderson Echiejile, Brown Ideye şi Emmanuel Emenike au dus scorul la 3-0 pentru Super Vulturi.

După pauză, Ahmed Musaab şi-a trecut şi el numele pe lista marcatorilor, înainte ca Cheick Mady Diarra să înscrie golul de onoare pentru Mali.

Nigeria are şansa de a obţine cel de-al treilea titlu continental, după cele câştigate în 1980 şi 1994.


×
Subiecte în articol: cupa africii Burkina Faso Nigeria Ghana mali
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close