Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Chivu, lăudat de presa italiană. Goian, pus la zid

Chivu, lăudat de presa italiană. Goian, pus la zid

Chivu, lăudat de presa italiană. Goian, pus la zid
Sursa foto: cristi chivu
24 Sep 2009   •   15:17

Fundaşul Cristian Chivu a fost lăudat de presa italiană după meciul pe care echipa sa, Internazionale Milano, l-a câştigat, miercuri, pe teren propriu, cu scorul de 3-1, în faţa formaţiei SSC Napoli, în etapa a V-a din Serie A.

Site-urile napolimagazine.net, blitzquotidiano.it, napolisport.net şi ilmediano.it l-au notat cu 6,5 pe internaţionalul român, scrie Mediafax. Jucătorul român continuă evoluţiile bune, după ce a fost numit cel mai bun om al echipei sale în remiza campionilor italieni cu Barcelona, în Champions League.

"Chivu şi-a făcut foarte bine treaba pe banda stângă", a scris napolimagazine.net, în timp ce blitzquotidiano a considerat că "românul a avut o prestaţie bună".

Agenţia Datasport şi cotidianul Il Giorno i-au acordat nota 6 lui Chivu.

"Fără prea multe probleme, Chivu a fost şeful pe partea stângă", a scris Datasport.

Cristian Chivu a fost integralist în partida pe care echipa sa, Internazionale Milano, a câştigat-o, miercuri, acasă, cu scorul de 3-1, în faţa formaţiei SSC Napoli, în etapa a cincea a campionatului italian.

Pe de altă parte însă, fundaşul Dorin Goian a fost criticat de presa italiană după debutul său la echipa US Palermo, în partida de miercuri, de pe teren propriu, scor 3-3, cu formaţia AS Roma, din etapa a V-a din Serie A.
El a fost notat cu 4,5 de mai multe site-uri specializate. "A fost nervos, a luat un cartonaş galben în debutul meciului şi apoi a riscat să fie eliminat. A fost cel mai slab din apărarea sicilienilor", a scris calciomercato.it. "Goian a fost total nepregătit pentru acest meci, din toate puncte de vedere. Putea fi eliminat", a notat blitzquotidiano.it.
"Dorin Goian provine din şcoala românească de fotbal atât de dragă lui Walter Zenga, dar a picat primul său examen important. A fost un simplu jalon în calea slalomiştilor Totti şi Taddei. A jucat cea mai mare parte a meciului datorită arbitrului Gianluca Rocchi, care l-a iertat de un al doilea cartonaş galben", a scris sportmediaset.it.
"Dintre jucătorii trimişi de Zenga în apărare, Goian a fost singurul care a dat dovadă de nesiguranţă şi asta putea să coste formaţia siciliană. Din fericire, colegii lui au fost atenţi şi au mai salvat din greşelile românului", a notat goal.com.

"Zenga i-a acordat o şansă lui Goian, deoarece avea nevoie de greutate şi înălţime în defensivă. Românul a avut o prestaţie fizică şi a respins orice balon aşa cum a putut, fără să fie interesat de opţiunile tehnice", a notat livesicilia.it.

Antrenorul echipei US Palermo,Walter Zenga, a declarat la sfârşitul meciului că l-a folosit pe Goian pentru a-l odihni pe Cesare Bovo. "Goian a fost trimis în teren pentru a-i acorda o pauză lui Bovo, pentru a avea meciuri în picioare, deoarece nu poate fi util echipei dacă este inactiv. Va trebui să avem răbdare cu el şi să nu-l criticăm de la debut", a spus Zenga.

Fundaşul Dorin Goian a debutat la echipa Palermo într-un meci oficial în Serie A, fiind integralist în întâlnirea cu AS Roma, scor 3-3, din etapa a V-a a campionatului italian. Goian a primit un cartonaş galben în minutul 15.
Antena3.ro

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close