Chivu, lăudat de presa italiană. Goian, pus la zid

24 Sep 2009   •   15:17
Chivu, lăudat de presa italiană. Goian, pus la zid
cristi chivu

Fundaşul Cristian Chivu a fost lăudat de presa italiană după meciul pe care echipa sa, Internazionale Milano, l-a câştigat, miercuri, pe teren propriu, cu scorul de 3-1, în faţa formaţiei SSC Napoli, în etapa a V-a din Serie A.

Site-urile napolimagazine.net, blitzquotidiano.it, napolisport.net şi ilmediano.it l-au notat cu 6,5 pe internaţionalul român, scrie Mediafax. Jucătorul român continuă evoluţiile bune, după ce a fost numit cel mai bun om al echipei sale în remiza campionilor italieni cu Barcelona, în Champions League.

"Chivu şi-a făcut foarte bine treaba pe banda stângă", a scris napolimagazine.net, în timp ce blitzquotidiano a considerat că "românul a avut o prestaţie bună".

Agenţia Datasport şi cotidianul Il Giorno i-au acordat nota 6 lui Chivu.

"Fără prea multe probleme, Chivu a fost şeful pe partea stângă", a scris Datasport.

Cristian Chivu a fost integralist în partida pe care echipa sa, Internazionale Milano, a câştigat-o, miercuri, acasă, cu scorul de 3-1, în faţa formaţiei SSC Napoli, în etapa a cincea a campionatului italian.

Pe de altă parte însă, fundaşul Dorin Goian a fost criticat de presa italiană după debutul său la echipa US Palermo, în partida de miercuri, de pe teren propriu, scor 3-3, cu formaţia AS Roma, din etapa a V-a din Serie A.
El a fost notat cu 4,5 de mai multe site-uri specializate. "A fost nervos, a luat un cartonaş galben în debutul meciului şi apoi a riscat să fie eliminat. A fost cel mai slab din apărarea sicilienilor", a scris calciomercato.it. "Goian a fost total nepregătit pentru acest meci, din toate puncte de vedere. Putea fi eliminat", a notat blitzquotidiano.it.
"Dorin Goian provine din şcoala românească de fotbal atât de dragă lui Walter Zenga, dar a picat primul său examen important. A fost un simplu jalon în calea slalomiştilor Totti şi Taddei. A jucat cea mai mare parte a meciului datorită arbitrului Gianluca Rocchi, care l-a iertat de un al doilea cartonaş galben", a scris sportmediaset.it.
"Dintre jucătorii trimişi de Zenga în apărare, Goian a fost singurul care a dat dovadă de nesiguranţă şi asta putea să coste formaţia siciliană. Din fericire, colegii lui au fost atenţi şi au mai salvat din greşelile românului", a notat goal.com.

"Zenga i-a acordat o şansă lui Goian, deoarece avea nevoie de greutate şi înălţime în defensivă. Românul a avut o prestaţie fizică şi a respins orice balon aşa cum a putut, fără să fie interesat de opţiunile tehnice", a notat livesicilia.it.

Antrenorul echipei US Palermo,Walter Zenga, a declarat la sfârşitul meciului că l-a folosit pe Goian pentru a-l odihni pe Cesare Bovo. "Goian a fost trimis în teren pentru a-i acorda o pauză lui Bovo, pentru a avea meciuri în picioare, deoarece nu poate fi util echipei dacă este inactiv. Va trebui să avem răbdare cu el şi să nu-l criticăm de la debut", a spus Zenga.

Fundaşul Dorin Goian a debutat la echipa Palermo într-un meci oficial în Serie A, fiind integralist în întâlnirea cu AS Roma, scor 3-3, din etapa a V-a a campionatului italian. Goian a primit un cartonaş galben în minutul 15.
Antena3.ro

ExitPOLL
x close