Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Clubul leton Dinaburg, exclus din prima ligă pentru blaturi dovedite

Clubul leton Dinaburg, exclus din prima ligă pentru blaturi dovedite

Clubul leton Dinaburg, exclus din prima ligă pentru blaturi dovedite
Sursa foto: dinaburg
06 Oct 2009   •   10:42

Nu toate blaturile scapă nepedepsite, iar FC Dinaburg plăteşte cu vârf şi îndesat pentru neregulile pe care le-a făcut. Clubul din oraşul leton Daugavpils era clasat pe locul al patrulea în prima ligă a ţării baltice, când Federaţia Letonă de Fotbal a făcut rost de ceea ce a declarat să fie "dovezi clare" legate de aranjarea a numeroase meciuri.
Dinaburg FC s-a făcut vinovată de aranjarea a mai multe meciuri pe o perioadă îndelungată de timp, iar oreţul pe care îl va plăti este chiar excluderea din campionat. Echipa a fost retrogradată din prima ligă, iar preşedintele clubului, Olegs Gavrilovs, şi antrenorul - jucător Tamaza Pertiera, au fost excluşi pe viaţă din fotbalul leton, potrivit Mediafax.
Federaţia a luat, însă, şi o decizie controversată în afacerea meciurilor aranjate. Rezultatele înregistrate de clubul din Daugavpils, care au dus echipa pe locul al patrulea, au fost păstrate ca valabile, doar meciurile nedisputate încă urmând să fie înregistrate cu scorul de 3-0 pentru adversari. Această măsură defavorizează echipele care au pierdut puncte cu formaţia penalizată şi le avantajează pe cele care nu au jucat încă meciurile cu Dinaburg FC.
Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close