Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Conceicao menajează vedetele la Praga şi plăteşte. Sparta - CFR Cluj 2-0 în Europa League

Conceicao menajează vedetele la Praga şi plăteşte. Sparta - CFR Cluj 2-0 în Europa League

Conceicao menajează vedetele la Praga şi plăteşte. Sparta - CFR Cluj 2-0 în Europa League
Sursa foto: sebastian dubarbier
22 Oct 2009   •   21:51

Cu o victorie concludentă în primul meci al campaniei, cu danezii de la FC Copenhaga, şi o înfrângere destul de clară la Eindhoven, antrenorul clujenilor, Toni Conceicao a abordat partida de la Praga într-o formulă inedită. Cu Yssouf Kone accidentat şi Dubarbier, Tony, Mureşan, Mara rezerve, CFR a arătat ca o echipă fără coloană vertebrală.
Prima repriză a fost una de coşmar pentru români. Traore a avut o mare ocazie în minutul 13, dar a trimis cu capul în braţele lui Blazek. Aici s-a oprit fotbalul arătat de CFR, iar Sparta şi-a intrat în rol. În minutul 15, slovacul Kucka a deschis scorul pentru cehi cu o lovitură de cap bine plasată, pe jos, după o centrare venită de pe dreapta.
Obligată de scor să iasă la joc, CFR nu a reuşit să pună mari probleme, dar tot Sparta a trecut pe lângă gol, cu Wilfried în prim-plan. Acelaşi jucător a ratat o situaţie de singur cu Nuno Claro în minutul 30, iar la scurt timp cehii au majorat avantajul.
Autorul primului gol, Kucka, a şutat, Hubnik, a deviat iar Nuno Claro a respins cu un reflex miraculos. Mintea a revenit, însă, la fundaşul Hubnik şi acesta nu a mai iertat, făcând 2-0. Până la finalul reprize, CFR nu a mai reuşit să pună pericol nici la loviturile libere primite şi pauza a venit cu nu incomod scor de 2-0.
Conceicao şi-a dat seama de gafele făcute şi i-a trimis în teren din minutul 45 pe Dubarbier şi pe Mara. Imediat după pauză, Sparta a început iar să facă spectacol, iar portarul portughez care s-a accidentat cu Rapid a repins incredibil şutul din vole al lui Vacek.
Sparta îşi etala jocul în continuare, iar CFR impresiona la un capitol. Minunaţii suporteri ardeleni s-au auzit pe tot marcursul meciului strigând numele ţării şi al echipei favorite.
Clujenii nu pot fi acuzaţi că nu au încercat în repriza a doua, Traore şi Nei încercând câte ceva în atac. Apărarea cehilor era, însă, una solidă, iar antrenorul Jozef Chovanec şi-a aşezat echipa bine în teren pentru a proteja avantajul luat.
Surprinzătorul Conceicao a continuat să surprindă şi l-a scos din teren pe deja ?veteranul? atacant de 18 ani, Traore, trimiţându-l pe Buş, un puşti de doar 16 ani pentru ultimele 20 de minute ale meciului. Cu toate acestea, CFR nu a reuşit nimic în atac, iar meciul s-a îndreptat către un final liniştit. CFR Cluj rămâne cu punctele obţinute în prima etapă şi este obligată să ia toate punctele în returul cu Sparta, de la Cluj, pentru a avea şanse considerabile la locul al doilea în Grupa K a Europa League.
Sparta Praga: Blazek - Kusnir, Hubnik, Repka, Pamic - Vacek, Kovba, Kucka, Kalouda - Kadlec, Wilfried
Rezerve: Kozacik, Hoheneder, Svec, Strestik, Prudnikov, Jirous, Zeman
Antrenor: Jozef Chovanec

CFR Cluj: Nuno Claro - Panin, Cadu, Cabrera, Edimar - Deac, Peralta, Dani, Culio - Nei, Traore
Rezerve: Stăncioiu - Tony, Mureşan, Dubarbier, Alcantara, Buş, Mara
Antrenor: Toni Conceicao
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: CFR Cluj europa league
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close