Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Costa de Fildeş, în sferturile Cupei Africii. Sudan a câştigat primul punct după 36 de ani

Costa de Fildeş, în sferturile Cupei Africii. Sudan a câştigat primul punct după 36 de ani

Costa de Fildeş, în sferturile Cupei Africii. Sudan a câştigat primul punct după 36 de ani
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    27 Ian 2012   •   10:06

Coasta de Fildeş şi-a asigurat calificarea în sferturile de finală ale Cupei Africii, după cu a încins cu 2-0 naţionala din Burkina Faso, într-un meci din grupa B a competiţiei organizate de Guinea Ecuatorială şi Gabon.

Salomon Kalou a deschis scorul pentru ivorieni, după doar un sfert de oră de joc, pentru ca autogolul lui Bakary Kone din minutul 82  să stabilească rezultatul final.

Cu două victorii din tot atâtea meciuri, Costa de Fildeş se află pe primul loc în grupă, în timp ce Burkina Faso este deja eliminată din turneu, ca urmare a celor două eşecuri consecutive.

Angola a ratat şansa de a-şi asigura calificarea, reuşind doar un egal cu Sudan, scor 2-2, dar rămâne cu prima şansă la un loc în sferturi înainte de ultima etapă.

Pentru naţionala Sudanului, remiza de joi reprzintă primul punct cucerit la Cupa Africii după o pauză de 36 de ani, însă pentru a merge mai departe, echipa antrenată de Mohamed Abdallah trebuie să învingă Burkina Faso în ultimul meci, iar Angola să piardă întâlnirea cu ivorienii.

Angola a condus de două ori, graţie dublei înscrise de Manucho, fostul atacant de la Manchester United profitând de o greşeală a apărării adverse pentru a deschide scorul şi transformând un penalty în debutul părţii secunde, însă sudanezii au revenit de fiecare dată, prin golurile marcate de Mohamed Bashir.

Încerc să minimalizez greşelile făcute de fundaşii mei neexperimentaţi, gândindu-mă că au jucat împotriva unor atacanţi de o mare calitate. Cred că jocul nostru s-a îmbunătăţit. Pentru a continua în turneu, trebuie să câştigăm, aşa că am jucat mai ofensiv decât în meciul precedent”, a declarat antrenorul Sudanului.


×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close