Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Cupa Africii: Coasta de Fildeş şi Africa de Sud, eliminate în sferturile de finală

Cupa Africii: Coasta de Fildeş şi Africa de Sud, eliminate în sferturile de finală

Cupa Africii: Coasta de Fildeş şi Africa de Sud, eliminate în sferturile de finală
de M.T.    |    04 Feb 2013   •   12:40

Ediţia din 2013 a Cupei Africii a rămas fără marea favorită, Coasta de Fildeş, şi fără ţara gazdă, Africa de Sud, ambele fiind eliminate în sferturile de finală.

Echipele care le-au eliminate, Nigeria, respectiv Mali, se vor lupta pentru un loc în ultimul act în prima semifinală a competiţiei, care se va desfăşura miercuri.

În cealaltă semifinală, Ghana va întâlni Burkina Faso.

Pentru Nigeria, absentă surpinzător de la ediţia precedentă a Cupei Africii, este cea de-a cincea prezenţă în semifinalele competiţiei la care a participat de şapte ori, în timp ce Coasta de Fildeş continuă să aştepte de peste două decenii un titlu continental.

Emmanuel Emenike a deschis scorul pentru Nigeria cu puţin timp înainte de pauza meciului disputat duminică, ivorienii egalând prin Cheick Tiote după o lovitură liberă executată de Didier Drogba.

Rezultatul final, 2-1 în favoarea nigerienilor, a fost stabilit cu 12 minute înainte de final, atunci când Sunday Mba a marcat cu un şut deviat.

Adversara "Super Vulturilor" în semifinale va fi naţionala din Mali, care a trecut de Africa de Sud cu 3-1 la penaltyuri, după ce, la sfârşitul celor 120 de minute de joc scorul era egal, 1-1.

Sud-africanii marcaseră primii, prin Tokelo Rantie, dar malienii au egalat graţie reuşitei lui Seydou Keita, apoi au fost mai inspiraţi la loviturile de departajare, acolo unde jucătorii gazdă au ratat de trei ori.

Victorie dramatică şi pentru Burkina Faso, care s-a impus după prelungiri în faţa naţionalei din Togo, scor 1-0, gol Jonathan Pitroipa, în timp ce Ghana a trecut cu 2-0 de Insulele Capului Verde. Mubarak Wakaso a fost eroul meciului, el reuşind să marcheze ambele goluri ale "Stelelor Negre", care îşi continuă drumul spre primul titlu continental din 1982.


×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close