Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Europa League debutează cu introducerea a cinci arbitri pe teren

Europa League debutează cu introducerea a cinci arbitri pe teren

Europa League debutează cu introducerea a cinci arbitri pe teren
Sursa foto: arbitru
17 Sep 2009   •   13:29

Faza grupelor din Europa League debutează joi, prin intoducerea, a cinci arbitri în teren - Aceasta este cea mai mare schimbare a regulilor de la introducerea pasei spre portar, în 1992. Astfel, doi arbitri suplimentari vor patrula zona din spatele porţilor pentru a observa faulturile din careu, dar şi simulările sau tragerile de tricou.
Preşedintele UEFA, Michel Platini, a fost promotorul acestei idei şi declara că aceasta va fi introdusă în sezonul următor de Champions League şi la Campionatul European din 2012 dacă se dovedeşte eficientă.
"Cândva, jucătorii vor renunţa la simulări deoarece îi vor vedea arbitrii. Ani la rând, jucătorii au trişat deoarece arbitrii nu erau foarte buni . Sunt convins că având aceşti arbitri suplimentari îi va împiedica pe jucători să simuleze şi vor lua decizia corectă."
Deşi s-a cerut introducerea ?tehnologiei de linie? precum este folosită în tenis, de exemplu, dar oficialii UEFA au argumentat că în fotbal mingea este tot de atâtea ori în aer ca şi pe teren atunci când apar situaţii controversate.
Astfel că arbitrii vor opera ca o cameră umană care va observa altercaţiile din careu. De asemenea, va avea un cuvânt de spus la trasul de tricou sau împinsul practicat la executarea cornerelor sau loviturilor libere.
Referindu-se la introducerea probei video în fotbal, oficialii UEFA s-au declarat împotrivă, "Suntem de părere că arbitrajul video nu ar face jocul mai corect. Preşedintele noastru a lucrat mult timp în televiziune şi ştie că, uneori, ce vezi în slow motion nu redă deloc realitatea?, declara un director pentru The Guardian.
"Contactul poate arăta mai rău sau mult mai bine decât a fost în realitate deoarece scoţi dinamica acţiunii. El crede cu tărie că proba video ar fi un regres, nu un progres."
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: europa league
Parteneri
Imagini spectaculoase în România - Aurora boreală surprinsă în Bacău
x close