Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Europa League, rezumatul etapei a doua. Vedeţi rezultatele înregistrate şi clasamentele la zi

Europa League, rezumatul etapei a doua. Vedeţi rezultatele înregistrate şi clasamentele la zi

Europa League, rezumatul etapei a doua. Vedeţi rezultatele înregistrate şi clasamentele la zi
02 Oct 2009   •   04:02


Etapa a doua a grupelor Europa League nu a furnizat mari surprize în materie de rezultate, meciurile care au atras atenţia într-un mod aparte fiind poate doar FC Timişoara - Dinamo Zagreb 0-3, Galatasaray - Sturm Graz 1-1 şi RB Salzburg - Villarreal 2-0.

Iată însă rezultatele complete înregistrate în etapa a doua şi clasamentele celor 12 grupe:

Grupa A
Anderlecht - Ajax Amsterdam 1-1
Anderlecht şi-a păstrat prima poziţie în grupă după un rezultat de egalitate cu greu obţinut în faţa unui adversar mult mai titrat din Benelux. Ajax părea că va obţine toate cele trei puncte după ce Dennis Rommedahl a deschis scorul în minutul 72.

Lucrurile s-au complicat pentru gazde zece minute mai târziu, când Jelle Van Damme a fost eliminat, însă în ciuda dezavantajului numeric, Anderlecht a reuşit să egaleze prin Jonathan Legear, în minutul 86.

FC Timişoara - Dinamo Zagreb 0-3
Citiţi aici cronica partidei

Clasament
1. Anderlecht - 4
2. Dinamo Zagreb - 3
3. Ajax - 2
4. Timisoara - 1




Grupa B
Slavia Praga - OSC Lille 1-5
Lille a trebuit să se mulţumească cu un punct în faţa Valenciei, în prima etapă, dar s-a impus cu uşurinţă în Republica Cehă. Slavia chiar a deschis scorul prin Tjani Belaid, din penalty, iar formaţia franceză a egalat abia în minutul 48 prin Marek Suchy. A urmat însă căderea gazdelor şi goluri din partea lui Pierre-Alain Frau (71), Gervinho (85, 90) şi Arnaud Souquet (88).

FC Valencia - Genoa 3-2
După cealaltă partidă a grupei, Valencia a egalat Lille la puncte, învingând cu 3-2 Genoa. Sergio Floccari a deschis scorul pentru italieni cu trei minute înainte de pauză, dar spaniolii au întors meciul prin David Silva (52) şi Nikola Zigic (56). Genoa a egalat din penalty prin Houssine Kharja în minutul 64, dar David Villa a executat şi el un penalty pentru "lilieci" cu opt minute înainte de final.

Clasament
1. Valencia - 4
2. Lille - 4
3. Genoa - 3
4. Slavia - 0




Grupa C
Celtic - Rapid Viena 1-1
Celtic Glasgow a ajuns pe ultimul loc în grupa C, după 1-1 pe teren propriu cu Rapid Viena. "Verzii" s-au văzut conduşi încă din minutul trei, când atacantul Nikica Jelavic şi-a dovedit încă o dată forma bună şi a trimis pe lângă Artur Boruc. Scoţienii au fost ţintuiţi în jumătatea adversă, dar au reuşit să profite de o pasă greşită a lui Andreas Dober şi Scott McDonald a egalat în minutul 21.

Hamburger - Hapoel Tel Aviv 4-2
Hamburg a supravieţuit unei reveniri a israelienilor şi a cucerit primele puncte în grupele Europa League. Nemţii s-au impus aparent lejer, dar au fost puşi ocazional sub presiune de Hapoel, care s-a apropiat la un singur gol în două rânduri.

Marcus Berg a reuşit o "dublă" în primele 12 minute, dar Etey Shechter şi-a readus formaţia în joc în minutul 37. Avantajul de două goluri a fost restabilit doar trei minute mai târziu de Eljero Elia. După un start liniştit de repriză a doua, golul lui Samuel Yeboah a readus Hapoel la viaţă, însă veteranul Ze Roberto a calmat spiritele cu 13 minute înainte de final, când a stabilit scorul de 4-2.

Clasament
1. Rapid Viena - 4
2. Hamburg - 3
3. Hapoel - 3
4. Celtic - 1




Grupa D
Sporting - Hertha 1-0
Sporting Lisabona a reuşit a doua victorie în tot atâtea partide, Adrien Silva fiind în centrul atenţiei pentru lusitani. Silva a înscris singurul gol al întâlnirii, în minutul 17, însă seara i-a fost stricată de o eliminare în prelungirile partidei, care va atrage după ea şi o suspendare.

Ventspils - Heerenveen 0-0
FK Ventspils rămâne pe locul doi după o remiză muncită contra adversarului olandez. Ocaziile au fost puţine şi neînsemnate, Aleksandrs Kolinko reuşind să ţină Heerenveen la respect în repriza sa şi să ofere letonilor al doilea punct în grupă.

Clasament
1. Sporting - 6
2. Ventspils - 2
3. Heerenveen - 1
4. Hertha - 1




Grupa E
AS Roma - ŢSKA Sofia 2-0
Roma a obţinut primele puncte în grupa E, graţie golurilor marcate în prima repriză de Stefano Okaka Chuka şi Simone Perrotta. Trei minute devastatoare au fost suficiente ca elevii lui Claudio Ranieri să obţină cele trei puncte.

După un start calm de partidă, Roma a deschis scorul în minutul 20, când Okaka Chuka a primit o pasă de la Marco Motta şi a şutat pe lângă Ivan Karadzhov. Italienii şi-au dublat avantajul trei minute mai târziu, când internaţionalul Perrotta a transformat în gol centrarea lui David Pizarro. ŢSKA a ameninţat rar poarta Romei, care şi-a revenit astfel după înfrângerea cu Basel din prima etapă.

Fulham - Basel 1-0
Pe primul loc în grupă a ajuns Fulham, care a obţinut o victorie muncită cu Basel. Danny Murphy a înscris singurul gol al partidei, în minutul 57, şi a adus prima victorie pentru elevii lui Roy Hodgson. Căpitanul lui Fulham a şutat mingea din interiorul careului, după ce Andy Johnson a avut o cursă pe partea dreaptă şi a intrat în careu pentru a recentra pentru mijlocaş. Fulham a avut parte şi de noroc, Mark Schwarzer având câteva parade în prima repriză.

Clasament
1. Fulham - 4
2. Basel - 3
3. AS Roma - 3
4. ŢSKA Sofia - 1




Grupa F
Galatasaray - Sturm Graz 1-1
Galatasaray Istanbul a aflat că un egal cu Sturm Graz, pe teren propriu, i-a fost de ajuns să o menţină pe primul loc în grupa A, după ce Dinamo a pierdut acasă. Turcii au fost nevoiţi să revină pe tabela de marcaj pentru a câştiga un punct, după ce Daniel Beichler a deschis scorul pentru austrieci înainte de pauză.

Fostul atacant de la Liverpool, Milan Baros, a egalat pentru Galata în minutul 63.

Dinamo Bucureşti - Panathinaikos Atena 0-1
Citiţi aici cronica partidei

Clasament
1. Galatasaray - 4
2. Panathinaikos - 3
3. Dinamo Bucureşti - 3
4. Sturm Graz - 1




Grupa G
RB Salzburg - Villarreal 2-0
Un gol în fiecare repriză i-au asigurat lui Salzburg un start perfect în Europa League. Liderul grupei G şi-a confirmat aspiraţiile şi a învins confortabil formaţia spaniolă cu 2-0. Marc Janko a deschis scorul pentru austrieci în minutul 21, iar Somen Tchoyi a asigurat victoria cu şase minute înainte de final.

După victoria cu Lazio din prima etapă, Salzburg a obţinut astfel şi al doilea succes în faţa adversarelor cu nume din grupă şi este deja favorită la calificarea în primăvara europeană.

Levski Sofia - Lazio Roma 0-4
Lazio şi-a revenit pe plan european în mare stil, zdrobind Levski la Sofia. Francelino Matuzalem a început show-ul cu un şut de la 13 metri în minutul 22, iar Matias Zarate a dublat avantajul înainte de pauză. În repriza a doua au punctat Mourad Meghni şi Tommaso Rocchi, pentru ca italienii să îşi confirme clasa în faţa bulgarilor.

Clasament
1. Salzburg - 6
2. Lazio - 3
3. Villarreal - 3
4. Levski - 0




Grupa H
Şerif Tiraspol - Fenerbahce Istanbul 0-1
Fenerbahce a trecut cu bine de înfrângerea cu Twente şi s-a impus, la limită, la Tiraspol, în faţa lui Şerif. Brazilianul Alex a înscris singurul gol al meciului în minutul 53, iar formaţia turcă a revenit astfel în lupta pentru calificare, înaintea meciului cu Steaua.

Semih Senturk a creat golul cu o centrare de pe partea dreaptă, care a întâlnit voleul cu dreptul la nivelul ierbii al lui Alex.

FC Twente - Steaua Bucureşti 0-0
Citiţi aici cronica partidei

Clasament
1. Twente - 4
2. Fenerbahce - 3
3. Steaua - 2
4. Şerif - 1




Grupa I
AEK Atena - Benfica 1-0
AEK Atena a reuşit să reziste cinci minute în zece oameni pe finalul partidei cu Benfica Lisabona şi să obţină prima victorie în grupa I. Daniel Majstorovic a înscris singurul gol al partidei când a finalizat cornerul bătut de Jorge Manduca, cu câteva minute înainte de pauză.

Grecii ştiau că au nevoie de trei puncte după umilinţa cu Everton, însă Nikos Georgeas şi-a lăsat echipa la greu cu cinci minute înainte de final, când a văzut al doilea cartonaş galben. În final gazdele au reuşit însă să facă faţă atacurilor portughezilor.

Bate Borisov - Everton 1-2
Everton a continuat să impresioneze şi golurile din repriza a doua marcate de Marouane Fellaini şi Tim Cahill au adus o victorie dificlă la Bate Borisov. Englezii au fost nevoiţi să înfrunte vremea ploioasă din Belarus şi cele nouă absenţe din primul "11".

Elevii lui David Moyes s-au văzut conduşi în minutul 16, când Dmitry Likhtarovich a trimis un şut bombă de la 35 de metri. Everton a început însă repriza a doua mai bine şi a egalat prin lovitura de cap a lui Fellaini, complet nemarcat la o lovitură liberă, în minutul 68. "Caramelele" au înscris golul victoriei nouă minute mai târziu, când Cahill l-a executat cu calm pe Sergey Veremko, ieşit în întâmpinarea lui.

Clasament
1. Everton - 6
2. AEK - 3
3. Benfica - 3
4. BATE - 0




Grupa J
Şahtior Doneţk - Partizan Belgrad 4-1
Câştigătoarea en-titre a Cupei UEFA, Şahtior, a făcut instrucţie cu Partizan Belgrad. Oaspeţii le-au dat o mână de ajutor elevilor lui Mircea Lucescu, Marko Lomic înscriind în propria poartă în minutul 24. Ucrainenii şi-au mărit avantajul în minutul 38, cu ajutorul lui Adriano, care a reluat centrarea lui Fernandinho.

Acesta din urmă l-a servit şi pe Jadson în minutul 54, pentru ca Răzvan Raţ să îl găsească pe Yaroslav Rakitskiy în careul de şase metri pentru golul patru. Tânărul Adem Ljajic a marcat golul de onoare pentru Partizan, cu patru minute înainte de final, dar echipa din Belgrad nu a obţinut încă niciun punct în grupa J.

Toulouse - Club Brugge 2-2
În cealaltă partidă a grupei, Ivan Perisic a înscris un gol egalizator in extremis pentru Brugge, după ce Andre-Pierre Gignac dusese Toulouse în avantaj cu 2-1 în minutul 84. Toulouse deschisese scorul în minutul 9 al reprizei secunde prin Moussa Sissoko, iar Akpala egalase.

Clasament
1. Şahtior - 6
2. Toulouse - 4
3. Brugge - 1
4. Partizan - 0




Grupa K
FC Copenhaga - Sparta Praga 1-0
Dame N'Doye, fratele mijlocaşului dinamovist senegalez, a fost cel care a adus toate punctele pentru FC Copenhaga în partida cu cehii de la Sparta Praga. Danezii învinşi de CFR la Cluj în prima etapă şi-au revenit în timp util şi s-au impus după ce aproape toată partida au apărat avantajul luat în minutul 25.

PSV Eindhoven - CFR Cluj 1-0
Citiţi aici cronica partidei

Clasament
1. PSV - 4
2. CFR Cluj - 3
3. FC Copenhaga - 3
4. Sparta Praga - 1




Grupa L
Austria Viena - Nacional 1-1
Ruben Micael a deschis scorul pentru Nacional în minutul 35, dar Thiago Schumacher a adus un punct meritat pentru Austria Viena, în minutul 75. Remiza le-a adus ambelor echipe primul punct în grupa L, după ce în prima etapă au suferit înfrângeri.

Werder Bremen - Athletic Bilbao 3-1
Werder a trecut la controlul grupei, după o victorie facilă cu Athletic Bilabo. Aaron Hunt a marcat primul gol pentru germani, în minutul 18, iar fundaşul Naldo a dublat avantajul cu patru minute înainte de pauză. Bremen a rămas în zece oameni în minutul 65, când Peter Niemeyer a fost eliminat pentru al doilea cartonaş galben primit în decurs de patru minute.

Başcii au revenit în ultimul minut prin Fernando Llorente şi finalul partidei avea să fie unul dramatic. Werder şi-a adjudecat victoria în minutul trei al prelungirilor, când Torsten Frings a înscris din penalty, după ce Mesut Ozil a fost faultat în careu.

Clasament
1. Werder - 6
2. Athletic - 3
3. Nacional - 1
4. Austria Viena - 1




Antena3.ro

×
Subiecte în articol: europa league
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close