Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Fostul preşedinte Chelsea: E bine că echipa a primit intedicţie la transferuri

Fostul preşedinte Chelsea: E bine că echipa a primit intedicţie la transferuri

Fostul preşedinte Chelsea: E bine că echipa a primit intedicţie la transferuri
Sursa foto: ken bates
05 Sep 2009   •   15:38

Fostul preşedinte al lui Chelsea, Ken Bates, salută decizia FIFA de a interzice transferurile pentru formaţia londoneză după luarea controversată a adolescentului Gael Kakuta, declarând că formaţiile de top s-au obişnuit cu transferurile de tineri de parcă ar fi "carne de tun."
Echipa lui Carlo Ancelotti a primit în această săptămână o interdicţie din partea FIFA de a mai semna cu vreun jucător în următoarele două perioade de transfer după ce a semnat cu Kakuta.
Bates, acum preşedinte al retrogradatei Leeds, susţine că asemenea practici sunt larg răspândite şi este nevoie de puţină disciplinare.

Leeds şi Bates au obţinut şapte milioane de euro drept compensaţii de la Chelsea, acum trei ani, după ce teh blues au semnat cu tinerii jucători ai lui Leeds Michael Woods şi Tom Taiwo.
Bates declara pentru Daily Mail: "problema este că marile cluburi fură tinerii de la formaţiile mai mici. Sunt precum pescarii japonezi care prind totul în plasă. Acum aceşti tineri sunt negociaţi de parcă ar fi carne de tun."
Interdicţia FIFA pentru Chelsea este valabilă până în ianuarie 2011. Organizaţia a apreciat că jucătorul Kakuta a încălcat contractul şi, de asemenea, Chelsea se face vinovată că l-a convins să încarce contractul cu clubul francez.
Pe lângă plata a 780.000 de euro către Lens în comun cu Kakuta, Chelsea mai trebuie să acopere şi o compensaţie de 130.000 euro.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Chelsea Londra
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close