Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Francezul bătut la Belgrad de fanii lui Partizan a murit după două săptămâni de speranţe

Francezul bătut la Belgrad de fanii lui Partizan a murit după două săptămâni de speranţe

Francezul bătut la Belgrad de fanii lui Partizan a murit după două săptămâni de speranţe
Sursa foto: fani partizan
29 Sep 2009   •   15:39

Dramă pentru un suporter al echipei franceze FC Toulouse. Brice Taton, bătut şi rănit grav pe 17 septembrie la Belgrad de către susţinătorii echipei locale Partizan, a decedat la spital. Tânărul de 28 de ani a fost bătut înaintea meciului dintre cele două echipe din prima rundă a Europa League. Medicii belgrădeni au constatat, cu stupefacţie, că fracezul avea majoritatea organelor vitale afectate de loviturile primite. Oficialităţile din "Hexagon" au luat, deja, atitudine.
Brice Taton a murit marţi, după aproape două săptămâni în care a fost ţinut în viaţă doar datorită apararelor. Intervenţia chirurgicală suferită după loviturile primite nu a putut decât să amâne inevitabilul, iar francezul s-a stins într-o clinică medicală din Belgrad. Pentru evenimentele în urma cărora Taton a fost rănit, poliţia din ţara vecină a făcut zece arestări. Potrivit purtătorului de cuvânt al Tribunalului Regional din Belgrad, cei ce vor fi găsiţi vinovaţi vor fi condamnaţi la 30-40 de ani de închisoare pentru "tentativă de omor agravat".
Reacţia fracezilor nu a întârziat. Secretarul de stat francez pe probleme de sport, Rama Yade, a făcut un apel către partea sârbă să nu lase nepedepsit acest gest criminal.
"Acest eveniment tragic a îndoliat întreg fotbalul european, dar nu poate rămâne nepedepsit. Solicit luarea celor mai severe măsuri împotriva celor responsabili pentru acest asasinat şi sprijin eforturile depuse de autorităţile sârbe pentru a nu lăsa această crimă să rămână nepedepsită", a declarat Yade, potrivit Mediafax.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: europa league
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close