Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Germania trece greu de Nigeria şi va întâlni Brazilia în "sferturile" Cupei Mondiale Under20 (VIDEO)

Germania trece greu de Nigeria şi va întâlni Brazilia în "sferturile" Cupei Mondiale Under20 (VIDEO)

Germania trece greu de Nigeria şi va întâlni Brazilia în "sferturile" Cupei Mondiale Under20 (VIDEO)
Sursa foto: Bjorn Kopplin
08 Oct 2009   •   17:25

Campioana europeană la grupa de vârstă sub 20 de ani s-a calificat în sferturile de finală al Cupei Moniale. Germania a învins Nigeria cu 3-2, la Suez, după o partidă în care africanii au condus de două ori şi au jucat cu un om în plus în ultimele 25 de minute ale partidei.

Chiar dacă nu a putut chema la naţională 26 de jucători de la diverse cluburi din ţară pentru acest turneu, Germania era favorită în faţa unei echipe nigeriene care abia s-a calificat în optimi, graţie unei clasări bune în clasamentul echipelor clasate pe locurile trei în faza grupelor. Fundaşul de bandă Bjorn Kopplin a fost eroul nemţilor, marcând de două ori, inclusiv golul victoriei în prelungiri, când a alergat aproape jumătate de teren, după o greşeală a lui Lukman Haruna, şi a înscris.

Daniel uchechi a pus Nigeria în avantaj în minutul 51, cu o lovitură de cap la centrarea lui King Osanga, dar Germania a egalat aproape imediat, prin Kopplin. Nigeria a trecut iar în avantaj în minutul 68, când Nurudeen Orelesi a făcut o cursă excelentă şi l-a găsit pe Rabiu Ibrahim în careu, pentru finalizare. Totuşi, şase minute mai târziu, Germania a restabilit egalitatea, când Mario Vracic a punctat după o pasă superbă a lui Kopplin, de pe flancul stâng.



Germania se va întâlni în sferturi cu Brazilia, care a trecut de rivala sud-americană Uruguay în optimi. După jumătate de oră de joc, Brazilia conducea cu 3-0, prin golul lui Kardec şi dubla lui Teixeira, iar Uruguay nu a reuşit decât să înscrie golul de onoare, în minutul 35, prin Urretvizcaya.



Iată programul complet al sferturilor de finală:
Coreea de Sud - Ghana (9 octombrie)
Italia - Ungaria (9 octombrie)
Brazilia - Germania (10 octombrie)
Emiratele Arabe Unite - Costa Rica (10 octombrie)

În optimi s-au mai înregistrat următoarele rezultate:
Coreea de Sud - Paraguay 3-0, Ghana - Africa de Sud 2-1, Spania - Italia 1-3, Ungaria - Cehia 2-2 (4-3), Venezuela - Emiratele Arabe Unite 1-2, Egipt (ţara gazdă) - Costa Rica 0-2.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Cupa Mondiala
Parteneri
Scandal monstru în Parlament: deputatul lovit în față de un fost ministru
x close