Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Ghana şi Mali s-au calificat în sferturile de finală ale Cupei Africii

Ghana şi Mali s-au calificat în sferturile de finală ale Cupei Africii

Ghana şi Mali s-au calificat în sferturile de finală ale Cupei Africii
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    02 Feb 2012   •   12:13

Ghana şi-a asigurat calificarea în sferturile de finală ale Cupei Africii de pe prima poziţie a grupei D, după ce a remizat cu Guinea, scor 1-1, la Franceville.

Emmanuel Agyemang Badu a deschis scorul pentru „stele negre” cu un voleu senzaţional de la marginea careului, însă Guinea a egalat în ultimul minut al primei reprize, printr-o execuţie spectaculoasă a lui Abdoul Razzagui Camara.

Şansale naţionalei din Guinea de a merge mai departe s-au năruit definitiv cu 20 de minute înainte de final, când Mamadou Dioulde Bah a fost eliminat, după ce a primit al doilea cartonaş galben.

Cea de-a doua echipă din grupa D calificată în sferturile Cupei Africii este Mali, care a câştigat cu 2-1 meciul cu Botswana, după ce a revenit de la 0-1.

Botswana a deschis scorul în debutul părţii secunde, prin Mogakolodi Ngele, însă golurile lui Garra Dembele şi Seydou Keita au readus lucrurile pe făgaşul normal şi au evitat o altă surpriză în cadrul turneului care ase desfăşoară în Gabon şi Guinea Ecuatorială.

Sferturile de finală ale Cupei Africii vor avea loc pe 4 şi 5 februarie, după următorul program: Zambia - Sudan, Coasta de Fildeş - Guinea Ecuatorială, Gabon - Mali şi Ghana - Tunisia.


×
Subiecte în articol: Ghana mali cupa africii
Parteneri
Noi detalii despre starea lui Florin Piersic
x close