Antena 3 CNN Sport Fotbal extern "Gignac este omul potrivit să conducă Franţa" împotriva României, spun legendele galice

"Gignac este omul potrivit să conducă Franţa" împotriva României, spun legendele galice

"Gignac este omul potrivit să conducă Franţa" împotriva României, spun legendele galice
03 Sep 2009   •   14:18


Foştii internaţionali francezi au declarat că starul Ligue 1, Andre-Pierre Gignac, este omul potrivit pentru rolul de vârf împins când Franţa joacă împotriva României, sâmbătă, în preliminariile pentru Cupa Mondială din 2010.

Gignac a debutat în tricoul "albaştrilor" abia anul trecut, dar un grup de 25 de experţi, printre care Jean-Pierre Papin şi Stephane Guivarc'h, consideră că atacantul lui Toulouse ar trebui să fie vârf de lance în sistemul 4-2-3-1 ce urmează să fie folosit de Raymond Domenech pe Stade de France în acest weekend.

Andre-Pierre Gignac, golgheterul sezonului trecut în Ligue 1 şi marcatorul unicului gol în victoria chinuită contra Insulelor Feroe, a primit 52% din voturile foştilor internaţionali, fiind mai bine văzut decât Karim Benzema (32%), Nicolas Anelka (8%) şi Thierry Henry (8%).

"L-aş băga pe Gignac în teren, pentru că este cel mai în formă atacant în acest moment. A înscris de două ori în Europa League şi este ultimul care a înscris pentru Franţa", a declarat Papin, autorul a 30 de goluri în 54 de selecţii pentru Les Bleus.

"Gignac este genul de atacant de care avem nevoie împotriva României. Nu are nevoie de multe spaţii şi poate şuta foarte repede la poartă. Henry este mai eficient pe stânga, în timp ce Anelka şi Benzema se descurcă mai bine să vină în sprijinul vârfului împins", a explicat Dominique Rocheteau, câştigător al Campionatului European din 1984 cu Franţa şi unul dintre experţii intervievaţi de L'Equipe.

Antena3.ro

×
Parteneri
De la 1 iulie, se scumpesc carburanţii. Cu cât va plăti mai mult un şofer
x close