Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Guardiola părăseşte FC Barcelona. Tito Vilanova îl va înlocui

Guardiola părăseşte FC Barcelona. Tito Vilanova îl va înlocui

Guardiola părăseşte FC Barcelona. Tito Vilanova îl va înlocui
27 Apr 2012   •   14:30

Antrenorul catalanilor de la FC Barcelona, Pep Guardiola, va părăsi clubul pe 30 iunie. Locul lui va fi luat de secundul Tito Vilanova.

Preşedintele clubului, Sandro Rosell, a anunţat la conferinţa de presă de vineri că Pep Guardiola nu va mai continua munca la FC Barcelona şi i-a mulţumit acestuia pentru munca depusă la club. "Îţi mulţumim Pep că ne-ai perfectat stilul de joc, nu va fi pus la îndoială niciodată", a spus Rosell.

Antrenorul de 41 de ani, al cărui contract expiră la finalul lunii iunie, a avut joi o întâlnire de trei ore cu preşedintele clubului Sandro Rosell, în care au discutat despre viitor. Rosell a încercat să îl convingă pe Guardiola să îşi continue experienţa de la Barcelona, însă antrenorul ar fi refuzat şi le-a comunicat azi jucătorilor că va pleca. "Băieţi, voi pleca de la echipă", a declarat Guardiola, conform Marca. "Patru ani pe banca Barcelonei sunt o eternitate. Ştiu de unde plec, ştiu că e cel mai bun loc din lume, dar asta e decizia mea. Ştiu că este un privilegiu să antrenezi Barcelona, dar cred că iau decizia corectă", a spus apoi Guardiola la conferinţa de presă.

"Sunt epuizat şi trebuie să îmi reîncarc bateriile. Cerinţele sunt foarte mari la acest nivel şi un manager trebuie să fie puternic. Trebuie să îmi regăsesc pasiunea pe care o aveam în primul anÎmi pare nespus de rău că mi-am pierdut energia", a mai spus Guardiola.

Sandro Rosell a anunţat că noul antrenor al Barcelonei va fi asistentul Tito Vilanova. La Supercupa Spaniei, Vilanova a fost implicat într-un incident cu antrenorul lui Real Madrid, Jose Mourinho. The Special One" s-a dus calm spre secundul Barcelonei, Tito Vilanova, şi a părut că îi bagă mâna în ochi. Vilanova l-a împins pe Mourinho, fostul antrenor de la Chelsea şi Inter răsplătind gestul cu un zâmbet. Mourinho a fost suspendat două etape în urma acelui gest.

Chelsea şi Internazionale Milano sunt două dintre cluburile despre care s-a speculat că şi-l doresc pe Guardiola ca antrenor, însă ambele echipe au obţinut rezultate impresionante în ultima perioadă, Di Matteo ducând Chelsea în finala Ligii Campionilor, iar Stramaccioni oferindu-i speranţe formaţiei lui Cristi Chivu în privinţa calificării în sezonul viitor al Ligii Campionilor (3 puncte de locul trei), după ce preluase echipa de pe locul şapte, la zece puncte de Lazio, formaţie aflată pe locul 3.

Guardiola, care s-ar putea să îşi ia o vacanţă de un an, este cel mai de succes antrenor din istoria Barcelonei, cu 13 trofee, din care trei titluri de campion, două Ligi ale Campionilor şi o Cupă a Regelui Spaniei.


×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close