Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Guinea a reuşit scorul turneului la Cupa Africii, 6-1 cu Botswana

Guinea a reuşit scorul turneului la Cupa Africii, 6-1 cu Botswana

Guinea a reuşit scorul turneului la Cupa Africii, 6-1 cu Botswana
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    29 Ian 2012   •   12:46

Guinea a reuşit scorul turneului la Cupa Africii, reuşind să învingă cu 6-1 naţionala Botswanei şi păstrându-şi şansele de a merge în sferturile de finală ale competiţiei care se desfăcoară în Gabon şi Guinea Ecuatorială.

Sadio Diallo a deschis scorul pentru Guinea în minutul 10, însă Botswana a restabilit egalitatea dintr-un penalty transformat de Dipsy Selolwane, atacantul de 34 de ani înscriind din a doua încercare, execuţia sa iniţială, ratată, fiind repetată după ce câţiva adversari au intrat în careu înaintea şutului.

Guinea a revenit în avantaj graţie aceluiaşi Diallo, care a făcut dubla în minutul 27, pentru ca Abdoul Camara şi Ibrahima Traore să ducă scorul la 4-1 până la pauză.

Situaţia Botswanei a devenit şi mai dificilă, după cu Patrick Motsepe a fost eliminat pentru un fault criminal asupra lui Pascal Feindouno, în ultimul minut al primei reprize, în partea  doua Naby Soumah şi Mamadou Bah trecându-şi şi ei numele pe lista marcatorilor şi stabilind rezultatul final.

În celălalt meci din grupa D, Ghana a luat o opţiune importantă pentru calificarea în sferturi, după ce a câştigat cu 2-0 în faţa naţionalei din Mali. Golurile „stelelor negre” au fost marcate de Asamoah Gyan şi Andre Ayew.

În ultima etapă, Ghana va întâlni Guinea, în timp ce Botswana va juca împotriva celor din Mali.

Ghana are 6 puncte în clasamentul grupei, Guinea şi Mali aflându-se la egalitate, fiecare cu câte 3 puncte. Cu două înfrângeri consecutive, Botswana nu mai are nicio şansă la calificare.


×
Subiecte în articol: cupa africii Ghana mali
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close