Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Legenda olandeză Johan Cruyff a acceptat să antreneze echipa Cataluniei

Legenda olandeză Johan Cruyff a acceptat să antreneze echipa Cataluniei

Legenda olandeză Johan Cruyff a acceptat să antreneze echipa Cataluniei
02 Noi 2009   •   19:51

În vârstă de 62 de ani, Johan Cruyff va fi prezentat oficial pe 9 noiembrie în postul de manager al regiunii Spaniole Catalunia, care joacă partide amicale împotriva echipelor internaţionale. Mulţi jucători de la câştigătoarea Ligii Campionilor, Barcelona, reprezintă Catalunia, care nu are permisiunea FIFA şi UEFA de a participa la competiţiile oficiale.

Cruyff nu a mai antrenat de când a părăsit banca tehnică a Barcelonei, în 1996, dar se spune că este un consilier apropiat al preşedintelui Joan Laporta, la gruparea de pe Nou Camp. El a jucat la clubul catalan în anii '70 şi a condus clubul între 1988 şi 1996, formând "Echipa de vis" care a câştigat patru campionate la rând şi Cupa Campionilor Europeni în 1992.

În cariera de fotbalist, Cruyff a fost numit "Fotbalistul european al anului" de trei ori, un record pe care îl împarte cu Michel Platini şi Marco van Basten. A condus Ajax spre opt titluri interne şi trei europene, fiind considerat totodată unul din pionerii "fotbalului total", un stil sinonim cu formaţiile la care a evoluat Cruyff: Ajax şi naţionala Olandei.

Catalunia a jucat şase meciuri în ultimii trei ani, ultima oară învingând cu 2-1 Columbia, pe Nou Camp, în decembrie 2008.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: FC Barcelona
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close