Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Liga Campionilor: Deţinătoarea trofeului, aproape de eliminare. Barcelona, Shakhtar, Bayern şi Valencia, în optimi

Liga Campionilor: Deţinătoarea trofeului, aproape de eliminare. Barcelona, Shakhtar, Bayern şi Valencia, în optimi

Liga Campionilor: Deţinătoarea trofeului, aproape de eliminare. Barcelona, Shakhtar, Bayern şi Valencia, în optimi
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    21 Noi 2012   •   00:47

Chelsea Londra, deţinătoarea trofeului Ligii Campionilor, este aproape de eliminare, în timp ce alte trei echipe, FC Barcelona, Shakhtar Donetsk, Bayern Munchen şi Valencia, se alătură celor de la Malaga, FC Porto şi Manchester United pe lista echipelor care şi-au asigurat matematic prezenţa în optimile de finală ale competiţiei.

Având două variante din trei, victoria şi egalul, pentru a se apropia de calificare, Chelsea s-a prezentat lamentabil la Torino în confruntarea cu Juventus. Echipa lui Roberto Di Matteo nu a arătat în niciun moment că ar putea obţine un rezultat favorabil, iar campioana Italiei s-a impus fără dubii, scor 3-0.

Bianconeri au deschis scorul prin Fabio Quagliarella în finalul primei reprize, pentru ca Arturo Vidal şi Sebastian Giovinco să înscrie după pauză şi să consfinţească succesul clar al Bătrânei Doamne.

În celălalt meci al grupei E, în Danemarca, Shakhtar Donetsk, formaţie antrenată de Mircea Lucescu şi la care Răzvan Raţ a fost integralist, a câştigat cu 5-2 în faţa celor de la Nordsjaelland şi nu mai poate pierde calificarea în optimi. Gazdele au condus în două rânduri, prin golurile marcate de Nordstrand şi Lorenzen, dar ucrainienii au revenit şi au obţinut victoria, graţie hattrickului lui Luis Adriano şi dublei lui Willian.

Pentru a evita o eliminare prematură, ar fi o premieră ca deţinătoarea trofeului să nu treacă de grupe, Chelsea trebuie să câştige pe teren propriu cu Nordsjaelland în ultima etapă şi să spere că Shakhtar va învinge pe Juventus.

În grupa G, Lionel Messi a mai făcut un pas spre depăşirea recordului de goluri marcate într-un an calendaristic, performanţă care îi aparţine lui Gerd Muller cu 85 de reuşite, înscriind de două ori în victoria cu 3-0 obţinută de FC Barcelona la Moscova, cu Spartak. Argentinianul a ajuns astfel la 80 de goluri în 2012 şi foarte probabil îl va întrece pe fostul atacant al lui Bayern Munchen.

În cealaltă partidă a grupei, la Lisabona, Benfica a trecut cu 2-1 de Celtic, cele două echipe aflându-se la egalitate de puncte înaintea ultimei etape. Scoţienii sunt însă avantajaţi de program, urmând să evolueze acasă împotriva ruşilor de la Spartak, în timp ce lusitanii se vor deplasa pe Camp Nou pentru întâlnirea cu Barcelona.

Lucrurile s-au aşezat în grupa F, acolo unde Valencia a remizat pe teren propriu cu Bayern, scor 1-1, rezultat în urma căruia ambele formaţii s-au calificat în optimi, pentru că BATE Borisov a pierdut acasă cu Lille (0-2) şi nu mai poate spera decât la locul 3.

Rezultate Liga Campionilor

Grupa E: Juventus - Chelsea 3-0, Nordsjaelland - Shakhtar 2-5

Grupa F: BATE Borisov - Lille 0-2, Valencia - Bayern 1-1

Grupa G: Spartak Moscova - Barcelona 0-3, Benfica - Celtic 2-1

Grupa H: Galatasaray - Man. United 1-0, CFR Cluj - Braga 3-1

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close