Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Măsuri extreme în Benin. Echipa naţională, dizolvată din cauza rezultatelor slabe

Măsuri extreme în Benin. Echipa naţională, dizolvată din cauza rezultatelor slabe

Măsuri extreme în Benin. Echipa naţională, dizolvată din cauza rezultatelor slabe
Sursa foto: fotbal benin
09 Feb 2010   •   14:37

Federaţia de fotbal şi Ministerul Sportului din Benin au anunţat, luni, una dintre cele mai bizare decizii din ultima vreme în fotbal. Echipa naţională a statului african a fost dizolvată iar selecţionerul Michel Dussuyer concediat, totul pentru că reprezentativa din Benin nu a reuşit să se ridice la nivelul aşteptărilor la Cupa Africii pe Naţiuni.
Naţionala Beninului nu a rupt gura târgului la recent încheiata Cupă a Africii pe Naţiuni. Beninezii s-au clasat pe locul al treilea în Grupa C, sub Egipt şi Nigeria şi cu o zestre de un punct din trei partide. Acest lucru nu le-a convenit deloc ambiţioşilor oficiali din Benin, iar consecinţele nu au întârziat să apară. Întâi, antrenorului Michel Dussuyer şi tuturor colaboratorilor săi li s-a rupt contractul cu Federaţia. Apoi, Federaţia de Fotbal din Benin (FBF) a anunţat că nici unul dintre cei 23 de jucători convocaţi la CAN nu va mai avea contact cu echipa naţională.
"S-a luat decizia să dizolvăm echipa naţională şi conducerea tehnică. În acestă decizie, luată de membrii Comitetului Executiv al FBF, s-a luat în considerare indisciplina şi lipsa de patriotism care au dus la rezultatele slabe de la Cupa Africii pe Naţiuni", a comunicat federaţia de la Porto-Novo, potrivit goal.com.

"Federaţia şi Ministerul Sportului vor stabili un nou cod cu reguli de comportament care va trebui să fie respectat de jucătorii convocaţi în viitor.", a transmis preşedintele Federaţiei, Moucharafou Anjorin.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: fotbal concediere cupa africii
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close