Antena 3 Sport Fotbal extern Măsuri extreme în Benin. Echipa naţională, dizolvată din cauza rezultatelor slabe

Măsuri extreme în Benin. Echipa naţională, dizolvată din cauza rezultatelor slabe

09 Feb 2010   •   14:37
Măsuri extreme în Benin. Echipa naţională, dizolvată din cauza rezultatelor slabe
Sursa foto: fotbal benin

Federaţia de fotbal şi Ministerul Sportului din Benin au anunţat, luni, una dintre cele mai bizare decizii din ultima vreme în fotbal. Echipa naţională a statului african a fost dizolvată iar selecţionerul Michel Dussuyer concediat, totul pentru că reprezentativa din Benin nu a reuşit să se ridice la nivelul aşteptărilor la Cupa Africii pe Naţiuni.
Naţionala Beninului nu a rupt gura târgului la recent încheiata Cupă a Africii pe Naţiuni. Beninezii s-au clasat pe locul al treilea în Grupa C, sub Egipt şi Nigeria şi cu o zestre de un punct din trei partide. Acest lucru nu le-a convenit deloc ambiţioşilor oficiali din Benin, iar consecinţele nu au întârziat să apară. Întâi, antrenorului Michel Dussuyer şi tuturor colaboratorilor săi li s-a rupt contractul cu Federaţia. Apoi, Federaţia de Fotbal din Benin (FBF) a anunţat că nici unul dintre cei 23 de jucători convocaţi la CAN nu va mai avea contact cu echipa naţională.
"S-a luat decizia să dizolvăm echipa naţională şi conducerea tehnică. În acestă decizie, luată de membrii Comitetului Executiv al FBF, s-a luat în considerare indisciplina şi lipsa de patriotism care au dus la rezultatele slabe de la Cupa Africii pe Naţiuni", a comunicat federaţia de la Porto-Novo, potrivit goal.com.

"Federaţia şi Ministerul Sportului vor stabili un nou cod cu reguli de comportament care va trebui să fie respectat de jucătorii convocaţi în viitor.", a transmis preşedintele Federaţiei, Moucharafou Anjorin.
Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close