Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Mutu a prezentat la Tribunalul Federal Elveţian recursul la decizia TAS

Mutu a prezentat la Tribunalul Federal Elveţian recursul la decizia TAS

Mutu a prezentat la Tribunalul Federal Elveţian recursul la decizia TAS
Sursa foto: adrian mutu
11 Sep 2009   •   17:11


Internaţionalul român al Fiorentinei, Adrian Mutu, a înaintat la Tribunalul Federal Elveţian recursul faţă de decizia dată de TAS, prin care atacantul român este obligat să achite 17 milioane de euro despăgubiri clubului Chelsea, informează publicaţia La Nazione, citată de violanews.com.

" Mutu a prezentat recursul la Tribunalul Federal Elveţian, care în cazul cel mai fericit ar putea amâna decizia TAS din cauza viciilor de procedură. Avocaţii lui Mutu au prezentat, în orele ce au trecut, acest memoriu ştiind foarte bine că această iniţiativă nu ar putea însă suspenda o eventuală interdicţie decisă de Comitetul de Disciplină al FIFA la solicitarea clubului Chelsea", informează sursa citată.

Cotidianul Gazzetta dello Sport, citat de fiorentina.it, notează că apelurile făcute în trecut la această instanţă nu au avut mari sorţi de izbândă, dar situaţia lui Mutu este una diferintă având în vedere că ar putea crea un precedent în raportul "club-jucător".

" Cazurile trecute de acest tip nu au fost niciodată foarte norocoase, dar în situaţia lui Mutu este o chestiune mai complexă şi grea, de reevaluat, ţinând cont de faptul că această hotărâre ar putea constitui un lucru fără precedent în raportul club-jucător. Răspunsul Tribunalului Federal Elveţian ar putea veni chiar şi luna viitoare, iar din acel moment va fi punctul crucial: o nouă procedură TAS, deci un nou proces, sau confirmarea pedepsei. În cel de al doilea caz, Mutu va recurge la instanţele civile, iar sprijinul asocieţiei fotbaliştilor din cadrul FIGC va fi crucial. Între timp, Fiorentina continuă cu ajutorul propriilor contacte la FIFA şi UEFA, să caute o cale de mediere", notează cotidianul italian, citat de Mediafax.
Potrivit site-ului violanews.com, clubul Chlsea a trimis o solicitare la FIFA prin care cere sancţionare jucătorului, "cu o sumă simbolică", deoarece nu şi-a respectat primul termen al plăţii celor 17 milioane de euro daune.

"Clubul Chlesea a solicitat reprezentanţilor FIFA să-l pedepsească pe Mutu cu o sancţiune economică pentru că nu a achitat la termen amenda de 17 milioane de euro. O sumă simbolică - câteva mii de euro -, dar care indică atitudinea celor de la Chelsea. În acelaşi timp, clubul condus de Abramovici a cerut organelor de disciplină ale FIFA o nouă dată pentru a primi suma stabilită prin hotărârea TAS din Lausanne. Clubul condus de Abramovici nu se lasă, cu toate că jucătorul speră să profite de avantajele activităţilor legale şi diplomatice puse în aplicare în ultima lună".

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a anunţat, la 31 iulie, că a respins memoriul formulat de Adrian Mutu la decizia Camerei pentru Rezolvarea Disputelor (DRC) din cadrul FIFA, care a hotărât, la 7 mai 2008, că jucătorul trebuie să plătească clubului Chelsea despăgubiri în valoare de 17 milioane de euro



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Adrian Mutu Chelsea Londra
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close