Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Real Madrid a trecut peste Manchester United în topul celor mai valoroase echipe din lumea sportului

Real Madrid a trecut peste Manchester United în topul celor mai valoroase echipe din lumea sportului

Real Madrid a trecut peste Manchester United în topul celor mai valoroase echipe din lumea sportului
de M.T.    |    15 Iul 2013   •   22:44

Real Madrid a depăşit-o pe Manchester United şi a devenit cea mai valoroasă echipă din lumea sportului, potrivit Forbes.

Vicecampioana Spaniei are o valoare de 3,3 miliarde de dolari, notează sursa citată, faţă de 3,17 miliarde de dolari, atât cât valorează gruparea de pe Old Trafford, lider în această ierarhie începând cu 2004.

De asemenea, Real Madrid are cele mai mari venituri din lumea sportului, 650 de milioane de dolari.

Formaţia de pe Santiago Bernabeu primeşte de la Adidas, sponsorul său tehnic, 42 de milioane de dolari anual, în timp ce Emirates, care va deveni sponsorul oficial din sezonul următor, va plăti clubului din capitala Spaniei câte 39 de milioane de doalri pentru fiecare din cei cinci ani de contract.

De asemenea, echipa care a câştigat de-a lungul timpului 32 de titluri de campioană în La Liga şi 9 Ligi ale Campionilor plănuieşte renovarea stadionului pe care îşi dispută meciurile de pe teren propriu, ceea ce i-ar putea aduce alţi 60 de milioane de euro anual până în 2018.

De asemenea, Real Obţine o sumă importantă de bani din partea celor 93.000 de socios, care plătesc în fiecare an câte 195 de dolari.

Marea rivală a madrilenilor, FC Barcelona, completează podiumul, cu o valoare de 2,6 miliarde de dolari.

În topul celor mai valoroase zece echipe ale lumii se află şi Arsenal, chiar pe locul zece (1,33 miliarde), celelalte poziţii fiind ocupate de echipe din sportul american.

New York Yankees (baseball) se află pe locul 4, cu o valoare de 2,3 miliarde de dolari, în timp ce două dintre cele mai de succes echipe din fotbalul american, Dallas Cowboys şi New England Patriots, ocupă locurile 5, respectiv 6, cu valori de 2,1 şi 1,64 miliarde de dolari.

Los Angeles Dodgers (baseball), Washington Redskins (fotbal american) şi New York Giants (fotbal american) completează, în această ordine, topul primelor zece.

Câştigătoarea Ligii Campionilor din acest an, Bayern Muncehn, ocupă locul 12, cu o valoare pe care Forbes o estimează la 1,309 miliarde de dolari.

Valoarea medie a celor mai valoroase 50 de echipe din lumea sportului a crescut la 1,24 miliarde de dolari, cu 16% mai mult decât în 2012.

Fotbalul american este sportul cel mai bine reprezentat în top, cu 30 din cele 32 de francize din NFL.

Baseball-ul şi fotbalul au fiecare câte şapte reprezentante, în timp ce NBA are 3 echipe, iar Formula 1 doar două, Ferrari şi McLaren.

Topul celor mai valoroase 50 de echipe din lume potrivit Forbes

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close