Antena 3 CNN Sport Fotbal extern S-au stabilit sferturile de finală de la Cupa Africii: Coasta de Fildeş - Nigeria, capul de afiş

S-au stabilit sferturile de finală de la Cupa Africii: Coasta de Fildeş - Nigeria, capul de afiş

S-au stabilit sferturile de finală de la Cupa Africii: Coasta de Fildeş - Nigeria, capul de afiş
de M.T.    |    31 Ian 2013   •   11:24

Miercuri s-au disputat ultimele meciuri din faza grupelor de la Cupa Africii 2013, competiţie care se desfăşoară în Africa de Sud, şi s-a stabilit astfel programul sferturilor de finală.

Capul de afiş al acestei faze este meciul dintre Coasta de Fildeş şi Nigeria, care se va disputa duminică, 3 februarie, la Rustenburg. Ivorineii s-au calificat de pe primul loc în grupa D, unde au obţinut două victorii şi un egal, în timp ce adversarii lor au ocupat poziţia a doua în grupa C, câştigată de Burkina Faso.

De altfel, Burkina Faso a produs una dintre surprizele actualei ediţii, reuşind să elimine Zambia, deţinătoarea titlului, şi va juca pentru un loc în semifinale cu naţionala statului Togo, care a terminat pe locul 2 în grupa D, la egalitate cu Tunisia, dar cu un golaveraj mai bun.

Însă marea surpriză de la Cupa Africii 2013 este echipa Insulelor Capului Verde, care s-a calificat de pe locul 2 în grupa A, în dauna Angolei şi a Marocului, şi urmează să întâlnească în sferturi naţionala Ghanei, câştigătoarea grupei B.

Insulele Capului Verde este debutantă la Cupa Africii, reuşind să depăşească în calificări mult mai titrata naţională a Camerunului, şi este cea mai mică ţară care a evoluat la turneul final al acestei competiţii.

Cel de-al patrulea sfert de finală se va disputa între ţara gazdă, Africa de Sud, locul 1 în grupa A, şi Mali, poziţia a doua în grupa B.

Cupa Africii 2013, Sferturi de finală

Ghana - Insulele Capului Verde
Africa de Sud - Mali
Coasta de Fildeş - Nigeria
Burkina Faso - Togo


×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close