Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Serie A: Napoli a fost penalizată cu două puncte pentru un meci trucat

Serie A: Napoli a fost penalizată cu două puncte pentru un meci trucat

Serie A: Napoli a fost penalizată cu două puncte pentru un meci trucat
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de N.B.    |    18 Dec 2012   •   15:05

SSC Napoli, echipă candidată la titlul Seria A din acest an, a fost penalizată cu două puncte pentru aranjarea unui meci, un nou episod al scandalului "Calcioscommesse" care a cuprins liga italiană de fotbal, informează Reuters.

Paolo Cannavaro, fratele fostului mare internaţional al Italie, Fabio, Gianluca Grava şi Matteo Gianello au fost suspendaţi pentru trucarea partidei cu Sampdoria Genova, pierdută în deplasare, cu scorul de 0-1, la 16 mai 2010. Cannavaro şi Grava au primit câte şase luni de suspendare, iar portarul Gianello trei ani şi jumătate.

Conform oficialilor, Gianello ar fi încercat să îi convingă pe cei doi jucători să piardă meciul pentru a paria pe o victorie a Sampdoriei, dar aceştia l-au refuzat.

Toate deciziile pot fi atacate cu recurs la Curtea Federală de Justiţie.
   
În urma acestei decizii, echipa SSC Napoli nu mai are 33 de puncte în clasament, ci 31, şi a ajuns pe locul cinci, fiind întrecută de Lazio Roma şi AC Fiorentina.

În cadrul scandalului "Calcioscommesse", numeroşi fotbalişti au fost bănuiţi că au fost cumpăraţi de organizaţii de pariuri clandestine. Scandalul s-a soldat cu jucători anchetaţi sau arestaţi, printre care nume cunoscute din fotbalul italian, cum ar fi Stefano Mauri, căpitanul echipei Lazio Roma, care a fost închis pentru scurt timp în acest caz.

×
Subiecte în articol: Napoli Serie A
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close