Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Spania s-a calificat în semifinalele Cupei Confederaţiilor, după o victorie record cu Tahiti

Spania s-a calificat în semifinalele Cupei Confederaţiilor, după o victorie record cu Tahiti

Spania s-a calificat în semifinalele Cupei Confederaţiilor, după o victorie record cu Tahiti
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    21 Iun 2013   •   10:12

Spania a câştigat cu 10-0 meciul împotriva naţionalei din Tahiti, din etapa a doua a grupei B de la Cupa Confederaţiilor, şi s-a calificat în semifinalele competiţiei care se desfăşoară în Brazilia, ţară ce va găzdui şi Cupa Mondială din 2014.

Succesul obţinut de iberici este cel mai mare înregistrat în istoria unui tunreu final de seniori organizat de FIFA, precedentul record fiind deţinut de Ungaria, care, la Cupa Mondială din 1982, a învins El Salvador cu 10-1.

Până la victoria Spaniei cu Tahiti, cele mai clare succese de la Cupa Confederaţiilor au fost obţinute de Brazilia, 8-2 cu Arabaia Saudită, în 1999, şi 6-0 cu Australia, în 1997.

Protagonistul partidei desfăşurate pe stadionul Maracana din Rio de Janeiro a fost Fernando Torres, atacantul lui Chelsea înscriind de patru ori şi ratând şi un penalty. David Villa, cu trei goluri, David Silva, cu o dublă, şi Juan Mata au completat lista marcatorilor.

Torres a devenit astfel primul jucător care reuşeşte două hattrickuri la Cupa Confederaţiilor, după ce, la ediţia precedentă, desfăşurată în 2009, a marcat de trei ori în victoria cu 5-0 în faţa Noii Zeelande.

În celălalt meci din grupa B, la Salvador, campioana Americii de Sud, Uruguay, a învins Nigeria cu 2-1 şi a făcut un pas aproape decisiv spre calificarea în semifinale, în condiţiile în care, în ultima etapă, va juca împotriva tahitienilor.

Diego Lugano a deschis scorul pentru naţionala celestă, în minutul 19, însă la vestiare s-a intrat cu un rezultat de egalitate, după ce John Obi Mikel a înscris un gol superb pentru africani.

În debutul părţii secunde, Diego Forlan a sărbătorit meciul 100 în echipa naţională printr-o reuşită splendidă, la capătul unui contraatac la care au mai participat Luis Suarez şi Edinson Cavani, şi a adus astfel victoria uruguayenilor.

În urma acestor rezultate, Spania este liderul grupei, cu 6 puncte, în timp ce Nigeria şi Uruguay au câte 3 puncte.

Din grupa A, Brazilia şi Italia au obţinut deja calificarea în semifinalele competiţiei.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close