Antena 3 CNN Sport Fotbal extern UEFA a aprobat reguli pentru ?fair-play financiar?

UEFA a aprobat reguli pentru ?fair-play financiar?

UEFA a aprobat reguli pentru  ?fair-play financiar?
Sursa foto: uefa
15 Sep 2009   •   21:22


Comitetul executiv al UEFA a aprobat conceptul de fair-play financiar pentru a proteja cluburile europene. Cu ocazia reuniunii de la Nyon a aprobat recomandările din august ale Consiliului strategic al fotbalului profesionist.
Obiectivul principal al fair-play-ului financiar este de a favoriza echitatea în competiţiile europene inter-clubur, dar şi stabilitatea pe termen lung a cluburilor. Vor fi introduse astfel unele obligaţii: cluburile care vor atinge o anumită cifră de afaceri trebuie să îşi echilibreze conturile pentru o anumită perioadă de timp (nu pot cheltui sistematic mai mult decât câştigă); se stabilesc linii directoare privind salariile şi cheltuielile legate de transferuri.
Aceste măsuri vor puse în vigoare în trei ani pentru a stimula investiţiile pe termen lung, precum centre de formare şi infrastructuri, scrie site-ul uefa.
Pe termen scurt, supravegherea cheltuielilor speculative şi a respectării regulilor va fi încredinţată Organismului de Control financiar al cluburulor, organism independent, care va fi condus de fostul premier belgian Jean-Luc Dehaene.
Sancţiunile pentru nerespectarea regulilor pot ajunge până la excluderea din cupele europene
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: UEFA
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close