Antena 3 CNN Sport Guvernul Marii Britanii vrea asigurări că tenismenul Daniil Medvedev nu este susținător al lui Vladimir Putin, pentru participarea la Wimbledon 

Guvernul Marii Britanii vrea asigurări că tenismenul Daniil Medvedev nu este susținător al lui Vladimir Putin, pentru participarea la Wimbledon 

Daniil Medvedev, aflat în prezent pe primul loc în clasamentul ATP, ar putea fi nevoit să dovedească că nu este un susținător al lui Vladimir Putin, dacă dorește să concureze la Wimbledon.

Guvernul Marii Britanii vrea asigurări că tenismenul Daniil Medvedev nu este susținător al lui Vladimir Putin, pentru participarea la Wimbledon 
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    16 Mar 2022   •   16:52

Întrebat la o reuniune a comitetului restrâns al Parlamentului Marii Britanii de marți despre Medvedev, care va concura la Wimbledon, ministrul britanic al sportului, Nigel Huddleston, a spus că ar putea căuta ”asigurări” că starul rus nu sprijină invazia Ucrainei de către Rusia.

"Nu ar trebui autorizată prezenţa niciunei persoane care arborează steagul Rusiei", a afirmat demnitarul britanic.

"Avem nevoie de o potenţială asigurare că nu sunt susţinători ai lui Putin şi luăm în considerare care sunt cerinţele de care am putea avea nevoie pentru a încerca să obţinem nişte asigurări în acest sens", a adăugat acesta.

Huddleston a spus că a luat legătura cu organizatorii turneului, All England Lawn Tennis Club (AELTC) și că au loc discuții.

Regulile actuale permit jucătorilor ruși și belarusi să concureze în turneul masculin ATP și WTA feminin, dar numai ca sportivi neutri. Rusia și Belarus, care au contribuit la organizarea invaziei Ucrainei, sunt interzise de la evenimentele pe echipe precum Cupa Davis și Cupa Billie Jean King.

”Mesajul meu este întotdeauna același – vreau pace în toată lumea”, a spus Medvedev reporterilor la începutul acestei luni, întrebat despre război. Ulterior, tenismenul și-a șters steagul Rusiei de la profilul de Instagram și a declarat că dorește pace în lume.
 

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close