Antena 3 CNN Sport Off Sport Un tablou cu amprenta piciorului lui David Beckham, vândut pentru jumătate de milion de dolari (FOTO)

Un tablou cu amprenta piciorului lui David Beckham, vândut pentru jumătate de milion de dolari (FOTO)

Un tablou cu amprenta piciorului lui David Beckham, vândut pentru jumătate de milion de dolari (FOTO)
03 Noi 2009   •   16:22

Săptămâna trecută, la Doha, în Qatar, pe lângă "Turneul Campioanelor" la tenis a avut loc şi ceremonia de decernare a premiilor pentru "Liderii secolului 21". Printre cei onoraţi pentru contribuţiile umanitare şi ecologiste s-au aflat starurile din industria filmului, precum Sir Ben Kingsley, regizorul Danny Boyle şi actorul Josh Hartnett. În timpul galei a fost organizată şi o licitaţie cu obiecte de artă, prin care s-au strâns 1,26 milioane de dolari - mare parte a banilor venind din partea unei lucrări a artistului Sacha Jafri, intitulată "David Beckham - A Celebration".

Tabloul dedicat starului englez de fotbal este descris ca "un omagiu oficial pentru realizările sportivului, pe teren şi în afara terenului. Este singurul tablou din lume care are atât amprenta piciorului, cât şi semnătura lui Beckham". Tabloul a fost vândut pentru 500.000 de dolari (în prezent a ajuns la o valoare de 1,4 milioane de dolari), aproape dublu faţă de preţul altor două tablouri semnate de Jafri. Pe pânză se mai află semnăturile şi amprentele mâinilor unor legende din fotbal, precum: Paul Gascoigne, Ruud Gullit, Zola, Schmeichel, John Terry, Keegan, Ronaldo, Giggs, Maldini, Lineker, David Seaman şi Zidane.

Glumind, acum că există o piaţă pentru picturi care au imprimate părţi ale corpurilor fotbaliştilor, putem spune că artiştii se vor întrece să obţină amprenta frizurii lui Cristiano Ronaldo sau a nasului lui Zlatan Ibrahimovic, pe pânză.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: david beckham Qatar Doha
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close