Antena 3 CNN Sport România ratează finala Campionatului European de tineret. Turneu de excepție reușit de tricolorii lui Rădoi

România ratează finala Campionatului European de tineret. Turneu de excepție reușit de tricolorii lui Rădoi

România ratează finala Campionatului European de tineret. Turneu de excepție reușit de tricolorii lui Rădoi
27 Iun 2019   •   19:59

Selecţionata României a fost învinsă de Germania cu scorul de 4-2 (1-2), joi seara, în semifinalele Campionatului European de fotbal Under-21 din Italia şi San Marino, pe Stadionul Renato Dall'Ara din Bologna.

Sinteza Zilei. Gică Popescu, reacție după meciul România-Germania: „Avem o nouă generație de fotbaliști”

Tricolorii au făcut un nou meci memorabil, în ciuda unei căderi pe final, în urma căreia Germania, campioana en titre, a reuşit să se impună.

Nadiem Amiri (21, 90+4) şi Luca Waldschmidt (51 - penalty, 90) au marcat pentru învingători, iar George Puşcaş a înscris golurile României (26 - penalty, 44).

Gheorghe Hagi: Această generație ne-a depășit pe noi

Efortul depus de jucătorii români pe o căldură sufocantă şi ziua în plus de odihnă pe care a avut-o Germania s-au văzut pe finalul jocului, când câteva erori ale tricolorilor au făcut diferenţa.

România a făcut o primă repriză remarcabilă şi conducea Germania cu 2-1 la pauză, dar scorul putea fi şi mai mare în favoarea noastră.

Campionii au început mai bine şi Oeztunali a fost blocat de Paşcanu (8), dar jucătorii antrenaţi de Mirel Rădoi au răspuns imediat şi Ivan a avut o oportunitate, dar reluarea sa l-a nimerit pe Puşcaş (12). Oeztunali (19) şi-a încercat din nou şansa de la 16 metri, dar Radu a reţinut.

Man a fost blocat în careul advers (21), la o mare ocazie de gol, iar pe contraatac Germania a marcat prin Amiri, cu un şut printre picioarele lui Paşcanu (21).

România a început un adevărat forcing şi a egalat la scurt timp prin Puşcaş (26), dintr-un penalty obţinut de Hagi, faultat în careu de Baumgartl, decizia fiind luată după arbitrajul video.

Portarul german a intervenit providenţial la şutul de la 25 de metri al lui Băluţă (30), iar Puşcaş a fost blocat în unghi la continuare. Puşcaş a adus România în avantaj, al capătul unei faze memorabile: Hagi a recuperat la centrul terenul şi a trimis o minge lungă pentru Ivan, acesta a centrat perfect, iar Puşcaş a trimis imparabil cu capul în plasă (44).

România putea avea un avantaj şi mai mare la pauză, dar mingea trimisă cu capul de Puşcaş din centrarea lui Ştefan a fost respinsă extraordinar de Nuebel (45+4).

Germania a început mai bine repriza secundă, iar în min. 51 a reuşit egalarea, după o greşeală a lui Ianis Hagi, care l-a ţinut în careu pe Dahoud, iar Luca Waldschmidt a transformat penalty-ul, deşi Radu a fost pe minge.

România nu a mai reuşit să îşi creeze ocazii în partea secundă, iar Radu (53) a salvat în faţa lui Luca Waldschmidt la numai câţiva metri. Acelaşi Waldschmidt a ratat din poziţii ideale (71, 83), Nmecha a irosit şi el o ocazie uriaşă (86), după o greşeală a lui Nedelcearu.

Germania a făcut diferenţa în ultimele minute, după două faulturi ale lui Paşcanu, Waldschmidt marcând în min. 90, bară-gol, iar Amiri (90+4), direct din lovitură liberă de la 18 metri.

România a pierdut un meci, dar a câştigat o calificare la Jocurile Olimpice după 56 de ani şi o echipă de viitor, care a realizat o performanţă istorică, o semifinală de Campionat European în care a jucat de la egal la egal cu campioana.

În finala de duminică, la Udine, Germania va întâlni învingătoarea dintre Spania şi Franţa, semifinală care se va juca vineri, de la ora 22:00, la Reggio Emilia.

Germania - România 4-2 (1-2)
Au marcat: Nadiem Amiri (21, 90+4), Luca Waldschmidt (51 - penalty, 90), respectiv George Puşcaş (26 - penalty, 44).
Stadion Renato Dall'Ara - Bologna: 16.200 spectatori
Campionatul European de fotbal Under-21 - semifinale

Au evoluat echipele:
Germania: 1. Alexander Nuebel - 3. Lukas Klostermann, 4. Jonathan Tah (căpitan), 5. Timo Baumgartl, 14. Maximilian Mittelstaedt - 6. Maximilian Eggestein (21. Arne Maier, 89) - 19. Florian Neuhaus (9. Lukas Nmecha, 79), 8. Mahmoud Dahoud (20. Robin Koch, 90+3), 7. Levin Oeztunali - 10. Luca Waldschmidt, 18. Nadiem Amiri. Selecţioner: Stefan Kuntz.
Rezerve neutilizate: 12. Florian Mueller, 23. Markus Schubert - 11. Marco Richter, 13. Johannes Eggestein, 15. Waldemar Anton, 16. Suat Serdar, 17. Felix Uduokhai, 22. Eduard Loewen.
România: 1. Ionuţ Andrei Radu (căpitan) - 6. Cristian Manea, 5. Ionuţ Nedelcearu, 4. Alexandru Paşcanu, 3. Florin-Bogdan Ştefan - 21. Tudor Băluţă, 17. Alexandru Cicâldău (20. Andrei Ciobanu, 69) - 8. Dennis Man, 10. Ianis Hagi, 19. Andrei Ivan (7. Florinel Coman, 55) - 9. George Puşcaş (11. Adrian Petre, 87). Selecţioner: Matei Mirel Rădoi.
Rezerve neutilizate: 12. Cătălin Cabuz, 23. Andrei Daniel Vlad - 2. Radu Boboc, 13. Ricardo Grigore, 14. Vlad Dragomir, 15. Virgil Ghiţă, 16. Dragoş Nedelcu, 18. Adrian Rus, 22. Darius Olaru.

Arbitru: Orel Grinfeld; arbitri asistenţi: Roy Hassan, Idan Yarkoni (toţi din Israel); al patrulea oficial: Andris Treimanis (Letonia); arbitru video: Marco Guida, arbitru asistent video: Michael Fabri (ambii din Italia)
Delegat UEFA: Myrsini Psarropoulou (Grecia), observator UEFA pentru arbitri: Roberto Rosetti (Italia)
Cartonaşe galbene: Baumgartl (26), Ivan (35), Tah (47), Hagi (51), Paşcanu (88), Băluţă (90+3).
Cartonaş roşu: Paşcanu (90+2).

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close