Antena 3 CNN Timp liber Controversă după finala Eurovision. Membrii trupei italiene care a câștigat concursul ar fi consumat droguri în timpul transmisiei live

Controversă după finala Eurovision. Membrii trupei italiene care a câștigat concursul ar fi consumat droguri în timpul transmisiei live

Italia a câştigat concursul Eurovision după o pauză de 30 de ani cu trupa rock Måneskin. Italia s-a plasat deasupra competitorilor din Malta, Elveţia şi Franţa, de asemenea favoriţi la câştigarea competiţiei. La polul opus s-a situat Marea Britanie, care nu a obţinut nici măcar un punct cu piesa „Embers” interpretată de James Newman.

Controversă după finala Eurovision. Membrii trupei italiene care a câștigat concursul ar fi consumat droguri în timpul transmisiei live
de Gabriel Dano    |    23 Mai 2021   •   12:29

Ediţia din 2021 a Eurovision a avut un podium format din Italia, care a obţinut un număr de 524 de puncte, Franţa cu 499 de puncte și Elveţia cu un punctaj de 432 puncte.

„Rock and roll-ul nu moare niciodată”, au proclamat membrii trupei Måneskin, atunci când şi-au făcut intrarea pe scenă. Piesa „Zitti E Buoni” a fost preferata publicului, deși juriile de specialitate din toată Europa au preferat piesele Elveției sau Franței.

Damiano David (voce), Victoria De Angelis (chitară bas), Thomas Raggi (chitară electrică) şi Ethan Torchio (tobe) au fost în culmea bucuriei când au realizat că ei sunt câștigătorii Eurovision 2021.

Totuși, pe cât de mare a fost bucuria lor, pe atât de mare și controversa apărută la scurt timp după încheierea transmisiunii. O imagine în care se vede cum unul dintre rockeri pare a se droga în direct a stârnit un val de discuții pe internet.

Un jurnalist din Suedia l-a întrebat pe solistul Måneskin dacă este adevărat că ar fi luat droguri în timpul concursului.

“Damiano vreau să-ți pun așa întrebare pentru că pe imaginile oficiale ai fost observat în camera verde cum ai fi făcut pe masă o linie de parcă ai fi consumat droguri. Pe internet oamenii spun că tu ai consumat cocaină. Ce a fost, de fapt?”

Câștigătorul Eurovisionului a negat acest fapt și a îndemnat oamenii să nu creadă că este un consumator de droguri.

“Eu nu sunt consumator de droguri, vă rog. Nu am utilizat cocaina, vă rog să nu credeți așa ceva”, a spus Damiano.

Cu toate astea din imagini mai pot fi observate momente în care aceștia au consumat vin spumant în camera verde și au avut cu ei o sticlă de băutură și la conferința de presă.

Concursul de anul trecut a fost anulat din cauza impactului pe care pandemia de coronavirus l-a avut în Europa. Multe naţiuni au ales să trimită aceiaşi artişti în 2021 aşa cum i-ar fi reprezentat în 2020, dar cu piese noi.

Organizatorii Eurovision 2021 din Rotterdam, Olanda, s-au pregătit să-i întâmpine pe artişti şi pe fani, într-un decor special amenajat în concordanţă cu cerinţele sanitare actuale. 3.500 de persoane au fost nevoite să facă dovada unui test COVID negativ înainte de a obţine accesul pe Ahoy Arena din Rotterdam.

×
Subiecte în articol: Eurovision 2021
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close