Antena 3 CNN Timp liber Film A murit Gene Wilder, actorul care a dat viață personajului Willy Wonka

A murit Gene Wilder, actorul care a dat viață personajului Willy Wonka

A murit Gene Wilder, actorul care a dat viață personajului Willy Wonka
29 Aug 2016   •   22:47

Gene Wilder, actorul care a dat viață personajului Willy Wonka din filmul "Willy Wonka și Fabrica de Ciocolată", a murit la vârsta de 83 de ani, a anunțat AP, care citează familia actorului.

Gene Wilder, pe numele său adevărat Jerome Silberman, s-a născut la data de 11 iunie 1933, în Milwaukee, statul american Wisconsin.

Hollywood Reporter scrie că nepotul acestuia a anunțat, luni, că actorul a murit în Stamford, Connecticut, ca urmare a unor complicații cauzate de Alzheimer, boala care îl chinuia pe îndrăgitul actor. De asemenea, în 1999, Wilder a fost diagnosticat cu limfom non-Hodgkin.

Debutul pe marele ecran al lui Wilder a fost în Bonnie and Clyde de Stanley Kramer, dar rolul în care Wilder se va dovedi “un nume” va fi Willy Wonka din Willy Wonka & the Chocolate Factory, scrie cinemagia.ro.

La finalul anilor 70 si in anii 80 va aparea in patru filme alaturi de Richard Pryor, impreuna facand una din cele mai de succes perechi comice. Astfel vor juca impreuna in Silver Streak (1976), Stir Crazy (1981), See No Evil, Hear No Evil (1989) si in Another You (1991).

In 1982 Wilder joacă in Hanky Panky unde o cunoaste pe Gilda Radner cu care se va casatori in 1984. O relatie care va dura pana in 1989 cand actrita moare de cancer. Moartea sotiei il va afecta pe Wilder, care va infiinta asociatia Gilda's Club in memoria ei, iar impreuna cu Karen Boyer se va converti intr-unul din cei mai activi membri, luptand pentru constientizarea asupra pericolului pe care-l reprezinta aceasta boala. In 1998 Wilder va edita cartea Gilda's Disease, in care povesteste experientele traite alaturi de Gilda.

Un an mai tarziu, Wilder se retrage din lumea cinematografului pentru a se dedica activitatilor umanitare. In 2005, Wilder publica memoriile sale intr-o carte ce poarta titlul Kiss Me Like A Stranger si in 2007 va publica prima sa povestire, My French Whore, a carei actiune se petrece in timpul primului Razboi Mondial.

 

×
Parteneri
Vârsta de pensionare se schimbă! Care sunt cele 3 scenarii
x close