Antena 3 CNN Timp liber Film Compania care a creat efectele speciale pentru filme ca "Transformers" sau "Titanic" este la un pas de faliment

Compania care a creat efectele speciale pentru filme ca "Transformers" sau "Titanic" este la un pas de faliment

Compania care a creat efectele speciale pentru filme ca "Transformers" sau "Titanic" este la un pas de faliment
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
09 Sep 2012   •   16:37

Digital Domain Media Group, compania care a creat efectele speciale pentru filme precum seria "Transformers" sau "Titanic"-ul lui James Cameron, a scăzut la un minim record pe bursa de la New York după ce a lansat un plan de restructurare care ar putea conduce la faliment, transmite Bloomberg.
   
Acţiunile DDMG au închis vineri în scădere cu 39%, la 60 cenţi pe unitate, cel mai mare declin şi cea mai redusă cotaţie de la listarea la bursă, efectuată anul trecut. Cel mai ridicat preţ atins de companie a fost de 9,2 dolari pe acţiune, în luna mai a acestui an.
   
Preşedintele şi directorul general al companiei, John Textor, a demisionat, urmând să fie înlocuit de Ed Ulbrich, un membru cu vechime al board-ului executiv.
   
Compania, cofondată în 1993 de James Cameron, trebuie să-şi restructureze datoriile şi să reducă cheltuielile.
   
DDMG are datorii de 141,7 milioane de dolari pe baza datelor de la jumătatea acestui an.
   
Digital Domain a concediat aproape toţi angajaţii din Port St. Lucie, Florida, unde îşi are sediul, în timp ce studiourile pe care le deţine în California şi Vancouver vor continua să funcţioneze. Compania lucrează la filmul "Ender's Game", produs de Lions Gate Entertainment, care ar trebui să apară în noiembrie 2013.
   
Compania a contribuit la peste 80 de filme importante şi a creat holograma care a imitat un concert live al rapperului Tupac Shakur, la festivalul Coachella din acest an.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close