Antena 3 CNN Timp liber Film Johnny Depp a depus mărturie în procesul împotriva fostei sale soții, Amber Heard: ”Scopul meu este adevărul”

Johnny Depp a depus mărturie în procesul împotriva fostei sale soții, Amber Heard: ”Scopul meu este adevărul”

Actorul Johnny Depp a mărturisit marți că procesul său pentru defăimare în valoare de 50 de milioane de dolari împotriva lui Amber Heard a fost motivat de dorința lui de a clarifica acuzațiile ”odioase și tulburătoare” de abuz pe care fosta sa soție le-a făcut împotriva lui în urmă cu șase ani și de a-i împiedica pe prietenii și cunoștințele săi să creadă că este un ”mincinos”.

Johnny Depp a depus mărturie în procesul împotriva fostei sale soții, Amber Heard: ”Scopul meu este adevărul”
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    20 Apr 2022   •   08:40

„Scopul meu este adevărul”, a spus el într-un tribunal din Virginia. 

În lunga sa mărturie, care va continua miercuri, Depp a vorbit instanței despre diverse subiecte. A atins copilăria sa abuzivă, a detaliat eforturile sale creative și abordarea față de acestea și a explorat relația sa cu drogurile și alcoolul, care a început la vârsta de 11 ani și includea o dependență de ani de zile de opiaceul Roxicodone.

El a descris, de asemenea, trecerea lui Heard de la o persoană care era ”prea bună pentru a fi adevărată” la „această altă persoană”.

Depp susține că Heard, de asemenea actriță, l-a defăimat atunci când a scris un articol de opinie în 2018 în Washington Post despre faptul că a supravieţuit unui abuz domestic.

Articolul de opinie nu l-a menţionat niciodată pe Johnny Depp pe nume, dar avocaţii celebrului actor au spus că era clar că Heard se referea la el şi că articolul i-a afectat cariera cinematografică şi reputaţia.

Heard l-a dat în judecată, de asemenea, pentru defăimare, solicitând 100 de milioane de dolari.

Îmbrăcat la costum și cu părul strâns într-o coadă de cal, Depp a vorbit pe larg la tribună despre modul în care lumea lui s-a transformat în 2016, după ce Heard a cerut divorțul și apoi a cerut un ordin de restricție împotriva lui, acuzânu-l de abuz fizic.

Mărturia lui Depp a venit în timpul celei de-a doua săptămâni a procesului civil, care a început pe 11 aprilie cu selecția juriului de la Curtea de circuit din Virginia din Fairfax County. 

Avocaţii lui Johnny Depp au declarat că au intentat procesul în Fairfax County, în afara Districtului Columbia, deoarece ziarul este tipărit la o unitate de acolo. Amber Heard a încercat fără succes să transfere cazul la Los Angeles, unde ea şi Depp locuiau.

Heard a fost prezentă în instanță și a ascultat mărturia fostului ei soț cu o expresie neutră pe față. Procesul cheamă în prezent martori în numele lui Depp, deși aceștia sunt interogați și de avocatul apărării. Martorii lui Heard vor veni mai târziu.

„Este foarte ciudat când într-o zi ești Cenușăreasa, ca să spunem așa, și apoi în 0,6 secunde ești Quasimodo”, a spus Depp la tribună.

 ”Nu meritam asta, nici copiii mei, nici oamenii care au crezut în mine în toți acești ani.”

Depp a spus că, în timp ce relația lui și a lui Heard a inclus „certuri și lucruri de această natură, eu însumi nu am ajuns niciodată să o lovesc în vreun fel pe doamna Heard și nici nu am lovit-o vreo femeie în viața mea”.

(La sfârșitul anului 2020, Depp a pierdut un dosar de calomnie împotriva unui tabloid din Marea Britanie care l-a numit „agresor de soții”.”)

În instanță de marți, Depp a descris o copilărie haotică și o mamă care a fost abuzivă fizic și emoțional. Tatăl său nu s-a purtat la fel, deși l-a bătut de multe ori, la ordinele mamei sale. 

În cele din urmă, tatăl său a părăsit familia. După ce tatăl său a plecat, Depp a spus că mama sa a încercat să se sinucidă prin supradoză de pastile, dar paramedicii au sosit la timp și au salvat-o. După aceea, a spus el, ea s-a scufundat într-o depresie profundă și rar s-a ridicat de pe canapea.

Depp a spus că copilăria lui l-a învățat cum să-și crească proprii copii: exact în mod opus. El a spus că el și fosta iubită Vanessa Paradis nu au ridicat niciodată vocea când erau cu copiilor lor și au încercat să poarte conversații cu ei în loc să strige „nu” la ei când au făcut o greșeală.

În timp ce și-a descris cariera și efectele faimei sale globale, Depp părea să stabilească o bază pentru daunele sale în acest caz. Depp a descris personalul agenților de securitate care l-a înconjurat în ultimii 20 de ani, de când succesul francizei „Pirații din Caraibe” i-a propulsat notorietatea ca căpitan Jack Sparrow.

Depp a descris-o pe Heard în prima parte a relației lor ca pe cineva ”prea frumos pentru a fi adevărat. Era atentă, iubitoare, inteligentă, bună, amuzantă, înțelegătoare.” 

„Într-un an, un an și jumătate, ea a devenit această altă persoană”, a spus el.

În ceea ce privește acuzațiile de abuz de substanțe, Depp a spus că o mare parte din ceea ce a pretins Heard a fost „înfrumusețat și multe dintre ele sunt pur și simplu false”.

El a spus că consumul de substanțe a început la vârsta de 11 ani, când mama lui i-a cerut în mod regulat să-i ia „pastilele pentru nervi” din poșetă. El a spus că și-a dat seama că acele pastile au calmat-o și a decis să le încerce singur.

Până la vârsta de 15 ani, a spus el, a încercat aproape toate medicamentele despre care știa.

Cu toate acestea, el a spus: „Nu a existat niciun abuz de substanțe pe platourile de filmare. Nu au existat momente în care să fiu considerat scăpat de sub control. Nu."

Singura luptă pe care a avut-o cu dependența a venit după ce s-a rănit la spate făcând o cascadorie într-o continuare a „Pirațiilor din Caraibe” și i s-a prescris Roxicodone.

A ajuns să-l folosească timp de patru sau cinci ani doar pentru a evita sevrajul, a spus el, reușind să scape de dependență în timpul relației sale cu Heard. Depp a spus că nu a mai atins un opiaceu de atunci.

„Nu, nu pot. Nu, spuse el zâmbind. „Odată ce ai fost mușcat, vei fi mușcat din nou.”

În cele din urmă, Depp a descris întâlnirea cu Heard în timp ce lucrau la filmul din 2011 „Jurnalul unui iubitor de rom”. 

Interacțiunile lor inițiale au fost puține, a spus el, dar a remarcat o scenă în care nuditatea era cerută de personajul lui Heard. El a spus că și-a dat seama că nuditatea era inutilă în scena respectivă. „Îmi amintesc că i-am spus doamnei Heard: „Hei, nu trebuie să-ți dai jos hainele. A fost recunoscătoare”, a spus el.

Atracția romantică a fost declanșată mai târziu în timpul filmărilor, a spus el, și au început să se întâlnească după ce el și Paradis s-au despărțit. La început, a spus Depp, Heard a fost „minunată”. Apoi lucrurile „au început să ia altă turnură”.

Depp a vorbit despre întâlnirea cu familia și prietenii lui Heard și despre faptul că le-a permis unora dintre prietenii ei să locuiască fără chirie în diferite proprietăți pe care le deținea, inclusiv penthouse-uri adiacente celei în care și-au făcut casa. 

Declarațiile lui Depp au urmat mărturiile prietenului său și inginer de sunet și a fostului său șef de securitate, niciunul dintre aceștia nu a spus că au fost martorii vreunui comportament abuziv al actorului.

Inginerul de sunet a spus că Heard „l-a repezit” într-un zbor cu avionul, strigând brusc: „Cum îndrăznești să vorbești așa cu mine. Pleacă de lângă mine”, 

Depp, 58 de ani, și Heard, 35 de ani, au început să se întâlnească în 2012, după ce s-au întâlnit pe platourile de filmare a filmului „The Rum Diary”, care a fost filmat în Puerto Rico. În același an, Depp s-a separat de Paradis, mama celor doi copii ai săi adulți, Lily-Rose și Jack.

Depp și Heard s-au căsătorit în februarie 2015; Heard a cerut divorțul la sfârșitul lui mai 2016. La câteva zile după depunerea actelor, Heard l-a acuzat pe Depp de abuz și i s-a acordat un ordin de restricție temporar. Avocatul Depp, Laura Wasser, a susținut la acea vreme că Heard „încerca să obțină o rezoluție financiară prematură prin acest pretins abuz”.

Heard a susținut în dosarul ei în instanță că „pe toată durata relației noastre, Johnny a fost abuziv verbal și fizic cu mine. Am îndurat abuzuri emoționale, verbale și fizice excesive din partea lui Johnny, care au inclus atacuri furioase, ostile, umilitoare și amenințătoare la adresa mea ori de câte ori îi puneam la îndoială autoritatea sau nu eram de acord cu el”.

Dosarul lui Heard a venit după o presupusă dispută domestică pe 21 mai 2016, la Los Angeles, la o zi după moartea mamei lui Depp. Un prieten al lui Heard a sunat la poliția din New York, care a alertat apoi LAPD.

Ofițerii care au ajuns la fața locului nu au găsit nicio dovadă a unei altercații fizice și au raportat că Heard le-a spus că altercația a fost doar verbală.

La ședința de judecată a lui Heard din 27 mai 2016, ea a produs o fotografie în care se arată cu o față învinețită.

Procesul lui Depp împotriva lui Heard se reia miercuri și este de așteptat să dureze câteva săptămâni.

×
Subiecte în articol: Johnny Depp proces Amber Heard defaimare abuz
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close