Antena 3 CNN Timp liber Film Vedetele Antenei 3 susţin filmul „Poziţia copilului” la Berlinală

Vedetele Antenei 3 susţin filmul „Poziţia copilului” la Berlinală

Vedetele Antenei 3 susţin filmul „Poziţia copilului” la Berlinală
07 Feb 2013   •   13:45

Vedetele postului Antena 3 se alătură campaniei „Susține România la Berlinală!”. Îmbrăcați în tricourile campaniei, Victor Ciutacu, realizatorul emisunii ”Vorbe Grele” , Niels Schnecker și Sabina Iosub, moderatorii emisiunii „Previziunile zilei”, Nadina Câmpean, prezentatoarea „Știrilor dimineții”, și Maria Coman, prezentatoarea emisiunii „Se întâmplă în România”, îi urează succes filmului „Poziția copilului”, regizat de Călin Peter Netzer, în competiția Festivalului Internațional de Film de la Berlin. Evenimentul începe astăzi, 7 februarie, în capitala Germaniei, și adună câteva dintre cele mai importante producții ale anului.

Pe 11 februarie, actorii Luminița Gheorghiu și Bogdan Dumitrache, împreună cu regizorul și o parte din echipa filmului „Poziția copilului”, vor păși pe covorul roșu, la premiera mondială de la Berlinale Palast. „Poziția copilului” concurează pentru trofeele celei de-a 63-a ediții a festivalului cu alte 18 filme.

Au transmis mesaje echipei singurului film românesc aflat în cursa pentru Ursul de Aur și renumitul comentator sportiv Cristian Ţopescu, multiplul campion la canoe  Ivan Patzaichin, campioana olimpică la scrimă Laura Badea și campionul la tir Alin Moldoveanu.În următoarele zile, alte personalități din sport și din media se vor implica în campania „Susține România la Berlinală!”, menită să aducă publicul mai aproape de filmul românesc, cel care, de ani buni, face cunoscută România peste hotare. Filmele provoacă emoție, așteptare, bucurie sau tristețe, la fel ca orice competiție sportivă, iar cinematografia și sportul au adus cele mai multe premii României, în ultimii ani. Și, așa cum sportivii au nevoie de încurajările celor de acasă, în marile competiții, și filmul românesc are nevoie de spectatorii săi, în sala de cinema și în afara ei.

Cei care vor să trimită mesaje echipei sau să-și exprime opinia despre film, după lansarea din 8 martie, o pot face pe site-ul  pozitiascopilului.ro sau pe pagina de Facebook a filmului: https://www.facebook.com/PozitiaCopilului.

„Poziția copilului” este cel de-al treilea lungmetraj al lui Călin Peter Netzer după multi-premiatele „Maria” (2003) și „Medalia de onoare” (2010). Filmul vorbeşte cu dramatism, cu emoţie, dar şi cu umor despre traumele sufocării copiilor prin dragoste şi despre amprentele pe care le lasă părinţii asupra personalităţii acestora. Pelicula este, totodată, o radiografie a high-class-ului românesc contemporan şi vorbeşte despre trafic de influenţă şi corupţie la nivel mic în instituţiile de bază ale societăţii şi extensiile acestora asupra întregului sistem socio-economic din România de azi. Scenariul este semnat de Răzvan Rădulescu şi Călin Peter Netzer.

Luminița Gheorghiu și Bogdan Dumitrache au rolurile principale, de mamă și fiu. Li se alătură, într-o distribuție selectă, nume ca Nataşa Raab, Florin Zamfirescu, Ilinca Goia,Adrian Titieni, Cerasela Iosifescu, Mimi Brănescu şi Vlad Ivanov.

Trailer-ul poate fi vizionat aici: https://www.youtube.com/watch?v=ZtoCo9pJ2yU.


„Poziţia copilului” este o producţie Parada Film în co-producţie cu Hai Hui Entertainment, realizată cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, al Programului MEDIA al Uniunii Europene, Odyssey Communication, BV McCann Erikson, Real Top Media, Etno Media, Teleclub, Soti Cable Neptun, ThomasVille, Roma 62, cu participarea HBO România.

Participarea delegației filmului la Festivalul de la Berlin este susținută de Uniunea Cineaștilor din România (UCIN) și Institutul Cultural Român (ICR) din București.


 

 

×
Parteneri
Ce trebuie să conţină rucsacul de urgenţă în caz de cutremur
x close