Antena 3 CNN Timp liber Film Votul pentru nominalizările la Oscar a fost prelungit cu o zi, din cauza problemelor tehnice

Votul pentru nominalizările la Oscar a fost prelungit cu o zi, din cauza problemelor tehnice

Votul pentru nominalizările la Oscar a fost prelungit cu o zi, din cauza problemelor tehnice
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    01 Ian 2013   •   17:10

Academia Americană de Film a prelungit data pentru votul nominalizărilor la Oscar cu o zi, din cauza problemelor tehnice legate de noul sistem de votare online, anunţă AP.

Iniţial, data limită până la care membrii Academiei îşi puteau trimite opţiunile privind filmele nominalizate era 3 ianuarie, ora 14, dar acum aceasta a devenit 4 ianuarie, ora 17.

Decizia a fost luată după ce mai mulţi membri ai Academiei nu s-au putut înregistra pe site-ul creat special pentru vot. Din acest motiv, există temerea că în acest an s-ar putea înregistra un record negativ în privinţa numărului celor care vor vota.

„Parola pe care mi-au trimis-o nu a funcţionat când am vrut să mă loghez, iar apoi nu au putut să-mi trimită una nouă prin e-mail”, a dezvăluit, într-o postare pe Twitter, regizorul Morgan Spurlock, cel care a fost nominalizat în 2004 pentru documentarul "Super Size Me".

”Prin faptul că am extins perioada de votare avem ocazia să facem tranziţia la votarea online cât mai uşor posibil", se arată într-un comunicat oficial al Academiei prin care se explică decizia.

Nominalizările pentru premiile Oscar vor fi anunţate pe 10 ianuarie, urmând ca festivitatea de decernare a celebrelor statuete să se desfăşoare pe 24 februarie.

Anul acesta, un film românesc ar putea intra pe lista nominalizărilor la Oscar la categoria "cel mai bun film într-o limbă străină".

"După dealuri" de Cristian Mungiu se află pe lista scurtă de nouă filme din care vor fi alese cele cinci nominalizate.

×
Subiecte în articol: premiile Oscar probleme tehnice
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close