Antena 3 CNN Timp liber Muzică A murit Chuck Berry, legendă a muzicii rock and roll

A murit Chuck Berry, legendă a muzicii rock and roll

A murit Chuck Berry, legendă a muzicii rock and roll
19 Mar 2017   •   00:33

Chuck Berry a murit. Legenda muzicii rock and roll Chuck Berry a murit la vârsta de 90 de ani, a anunțat poliția din Missouri. Cântărețul a fost găsit fără suflare la orele prânzului, sâmbătă, în St Charles County.

Charles „Chuck” Berry s-a născut la 18 octombrie 1926 în St Louis, Missouri, și a fost unul din pionierii si cei mai insemnati reprezentanti ai muzicii rock 'n' roll.

Chuck Berry a murit. In anul 1984, el a primit un Premiu Grammy pentru intreaga cariera si s-a aflat printre primii artisti care a intrat in Rock and Roll Hall of Fame, in 1986, precizeaza BBC.

In anii '50 ai secolului al XX-lea el a interpretat, acompaniat de chitara electrica, cantece precum "Roll over Beethoven", "Rock and Roll Music", "Route 66" de Bobby Troup, "Johnny B. Goode", "No Particular Place To Go", "Sweet Little Queenie", "Memphis", "Tennessee" si "Maybellene". 

Chuck Berry a murit. Elvis Presley s-a inspirat din stilul si muzica lui Chuck Berry; stil care a influentat si muzica formatiilor Beatles, AC/DC si Rolling Stones. A folosit in concertele sale asa numitul duckwalk (mers de rata) pe care l-au imitat ulterior si alti solisti, un exemplu fiind Angus Young de la AC/DC. 

×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close