Antena 3 CNN Timp liber Muzică Doliu în lumea muzicii românești. A murit un cunoscut dirijor

Doliu în lumea muzicii românești. A murit un cunoscut dirijor

Un cunoscut dirijor român a murit. Anunțul a fost făcut de către reprezentanţii orchestrei cu care lucra.

Doliu în lumea muzicii românești. A murit un cunoscut dirijor
Sursa foto: Facebook/ Ansamblul "Ciprian Porumbescu"/ pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Sep 2023   •   17:55

Dirijorul Ansamblului Artistic Profesionist "Ciprian Porumbescu", Viorel Leancă, s-a stins din viaţă la vârsta de 70 de ani. 

"Astăzi, Ansamblul pe care l-a iubit atât de mult, a îmbrăcat peste straiul popular haine cernite. Maestrul a plecat dintre noi, în toamna vieţii, la Ceruri, acolo unde se spune că nu există lacrimi şi dor sau suspine, lăsând în urmă scrierile sale muzicale, un adevărat tezaur al folclorului bucovinean şi nu numai.

Prin amprenta sa creatoare pusă pe destinele numeroşilor artişti, a strâns de-a lungul timpului ropote de aplauze la scenă deschisă.

Citește și: El este Horia, tânărul arheolog din Cluj găsit fără viață la nici 24 de ani. "Avea un bun simț ieșit din comun, prea mult pentru omenirea noastră”

Astăzi părăseşte această lume, lăsând tristeţe şi regrete în sufletele celor care l-au cunoscut, dar şi muzica pe care a iubit-o mai mult decât oricare alt lucru şi care va rămâne întru veşnicia timpului aici, pe pământ", se arată în mesajul transmis de Ansamblul "Ciprian Porumbescu", conform AGERPRES

×
Subiecte în articol: dirijor a murit doliu
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close