Antena 3 CNN Timp liber Muzică Spitalul Floreasca: Gabriel Cotabiţă este conştient. Momentele de cooperare alternează cu cele de confuzie

Spitalul Floreasca: Gabriel Cotabiţă este conştient. Momentele de cooperare alternează cu cele de confuzie

Spitalul Floreasca: Gabriel Cotabiţă este conştient. Momentele de cooperare alternează cu cele de confuzie
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    04 Iun 2015   •   13:12
Starea de sănătatea a cântăreţului Gabriel Cotabiţă s-a ameliorat semnificativ faţă de ultimele 3 săptămâni în care a stat în comă, astfel că el este conştient acum. Anunţul a fost făcut astăzi, într-un comunicat de presă emis de Spitalul Floreasca. 

Medicii de la Spitalul Floreasca spun că artistul respiră fără aparate şi s-ar fi ridicat pe marginea patului.
 
Una din fiicele cântăreţului, Aela Cotabiţă, a scris şi ea acelaşi lucru pe contul de Facebook.

"Pacientul prezintă o suferinţă cerebrală postanoxică. Evaluarea neurologică este în ameliorare, pacientul fiind evaluat în prezent pe scala GCS la 13 puncte.
Este conştient, momentele de cooperare alternează cu perioade de confuzie, dezorientare temporo-spaţială şi agitaţie psihomotorie în planul patului. Pacientul respiră spontan, necesitând intermitent oxigenoterapie pe mască şi are funcţiile vitale în parametrii normali. Se alimentează per os, beneficiază zilnic de şedinţe de psihoterapie şi fiziokinetoterapie. O echipă multidisciplinară reevaluează în fiecare zi starea de sănătate încă fragilă a pacientului", se arată în comunicatul emis de spital.
 
Tata demonstrează în fiecare zi cât de puternic și ambițios este și reușește să uimească atât echipa medicală cât și pe...

Posted by Aela Cotabita on 4 Iunie 2015


×
Subiecte în articol: Gabriel Cotabita
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close