Antena 3 CNN Timp liber Turism Cele mai ciudate muzee din Londra

Cele mai ciudate muzee din Londra

Cele mai ciudate muzee din Londra
10 Oct 2013   •   14:59

Se ştie că Londra are unele dintre cele mai bune muzee din lume, majoritatea cu intrarea gratuita! Cu muzee de genul British Museum, Victoria  & Albert Museum, Science Museum şi Design Museum, care atrag milioane de turişti, este uşor să omiţi unele mai neobişnuite, dar interesante.

 

Pollock’s Toy Museum este o colecţie de păpuşi vechi. Poate la prima vedere, când intri în muzeu, vei avea o senzaţie ciudat văzând atâtea păpuşi care te privesc fix cu ochii din mărgele de sticlă, dar colecţia este interesantă. Rătăcind dintr-o cameră în alta a muzeului, simţi că te  întorci în copilărie. O vizită la acest muzeu este o experienţă plăcută şi pentru copii şi pentru adulţi, în egală măsură. Muzeul este pe Monmouth Street, lângă Covent Garden.

 

Muzeul Geffrye, Hackney - oricine este interesat de designul interior sau exterior va fi fermecat de acest muzeu. Aici vei putea admira spaţii de locuit tipice locuinţelor clasei de mijloc din Anglia. Într-o succsiune de camere, călătoria începe cu o cameră de zi din secolul al XVII-lea şi continuă până în zilele noastre. Curtea imensă oglindeşte şi ea stilurile peisagistice, fiind o adevărată încântare să te plimbi prin ea.

 

Chiar dacă autorul romanelor poliţiste ce-l au ca personaj principal  pe Sherlock Holmes a spus că personajele şi adresa sunt imaginare, englezii au un muzeu Sherlock Holmes pe, evident, Baker Street! Şi deşi Sherlock şi Dr. Watson nu au existat, muzeul creează un cadru autentic. Clădirea cu mai multe etaje este ticsită cu obiecte vechi, care ar fi putu fi folosite de detectiv şi de asociatul său. Un punct de atracţie este bărbatul îmbrăcat în haine de epocă, pe care îl găseşti stând afară, lângă uşa de la intrare, personaj cu care mai toţi viizitatorii vor să facă poze.

 

Muzeul Băncii Angliei urmăreşte istoria Bank of England de la înfiinţarea sa, în 1694, până astăzi. Aici poţi vedea o colecţie interesantă de bancnote şi monede, mobilier de epocă, picturi şi lingouri strălucitoare de aur. Intrarea este liberă, dar muzeul este închis în weekend.

 

Ofertă city break Londra

De la 217 euro/pers., transport cu avionul, 3 noopţi cazare în hotel de 3*, mic dejun. Christian Tour, Tel. 021 211 11 39, www.christiantour.ro

×
Parteneri
Raisa, fetiţa de 2 ani dispărută ieri din fața casei, a fost găsită moartă
x close