Antena 3 CNN Timp liber Turism Gastronomia tunisiană, o varietate de delicatese pentru turiştii români

Gastronomia tunisiană, o varietate de delicatese pentru turiştii români

Turiştii români care aleg ca destinaţie de vacanţă Tunisia se pot bucura de bucătăria sa variată. De la preparatele pline de arome, până la băuturile tradiţionale, gastronomia tunisiană oferă o varietate de delicatese.

de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Mar 2024   •   11:31

Pe lângă locurile şi monumentele cunoscute în toată lumea, turiştii care aleg Tunisia ca şi destinaţie de vacanţă vor fi surprinşi şi de delicatesele de aici. Gastronomia tunisiană combină elemente din bucătărie turcă, cea franceză și cea mediteraneană.

”Mâncarea este bună, este variată, au atât mâncare tradițională cât și europeană. Forma de all-inclusive avantajează pe toată lumea, mai ales pe cei care au alergii”, a declarat Luminița Meseșan, manager de destinație.

Iar cei care aleg Tunisia ca destinație turistică au parte de experiențe de neuitat, iar hotelierii au pregătit tot felul de surprize.

”În fiecare sâmbătă avem mâncare specială, tunisiană, chiar şi muzică şi belly dancing. În lobby, avem, de asemenea, gala dinner în restaurantul principal şi sunset dinner la piscină. Gala dinner va avea un chitarist care cântă în incintă, iar la sunset dinner, lângă piscine”, spune Salah Mlaouah, reprezentant hotel.

În majoritatea restaurantelor eşti întâmpinat cu mâncare tradiţională chiar de la intrare, care înseamnă şi o explozie de arome. Numită și condimentul național al Tunisiei, harissa este nelipsită de pe mesele oamenilor. Este făcută cu ardei iuți, asortați cu alte mirodenii și plante.

”Aici sunt toate mirodeniile tunisiene. Cel mai iute condiment este harissa. Acesta e harissa fume. Îl punem ulei de măsline, usturoi şi sare. Îl punem în orice sos tomat pentru că este foarte picant, îl punem în orice mâncare, în fiecare zi”, a declarat Sami Routabi, ghid tunisian.

Cum tunisienii sunt iubitori ai aromelor şi condimentelor, acestea nu lipsesc nici din cafea.

”Cafeneaua e din familia mea, de la tatăl meu, de la bunicul meu, are mai mult de 60 de ani. Avem cafea tradiţională cu mentă, cu cardamom, o facem acasă singuri. E cafea neagră normală, în care punem cardamom, o facem turcească, arabească. Noi facem aici în Tunisia cafea cu floare de portocală, punem apoi aromă de portocale”, spune  Sami, proprietar cafenea veche Medina Sousse.  

Turiștii români sunt încântaţi de tot ceea ce oferă această destinaţie, iar asta o spun și comercianții.

”Avem clienţi români în Tunisia, sunt oameni buni, cumpară din magazinul meu. Sperăm ca mulţi români să vină în Tunisia”, a declarat Saber Chemki, comerciant din Medina.

Un astfel de sejur all-inclusive în Tunisia la un hotel de 4 stele ajunge până la 550 de euro de persoană.

×
Subiecte în articol: Tunisia destinații de vacanță
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close