Antena 3 CNN Timp liber Turism Localitatea din România ocupată de străini, care arată ca în Elveția. Turiștii se îngrămădesc să o viziteze

Localitatea din România ocupată de străini, care arată ca în Elveția. Turiștii se îngrămădesc să o viziteze

România găzduiește locuri pitorești de o frumusețe extremă, care nu se lasă mai prejos decât celebrele sate din Elveția.

Localitatea din România ocupată de străini, care arată ca în Elveția. Turiștii se îngrămădesc să o viziteze
Sursa foto: Getty Images I Janoka82
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Mar 2024   •   04:00

În ultimii ani, tot mai mulți turiști încep să exploreze locuri de o frumusețe extraordinară din țara noastră, chiar dacă acestea nu sunt promovate intens.

Astfel, satele mai puțin cunoscute devin din ce în ce mai atrăgătoare pentru vizitatori, oferind peisaje idilice, liniște și aer curat.

În GALERIA FOTO puteți urmări mai multe imagini cu localitatea din România care arată ca în Elveția.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Un exemplu în acest sens este satul Pleșa din Bucovina, care, deși regiunea atrage turiști din toată lumea ca un magnet, rămâne relativ necunoscut.

Situat în apropierea orașului Gura Humorului, acest sat este locuit exclusiv de polonezi, primele familii ajungând aici acum 180 de ani, fugind de inundațiile din Ucraina.

În prezent, aproximativ 200 de persoane cu origini poloneze trăiesc în Pleșa.

Cu toate că vorbesc limba poloneză și respectă tradițiile și obiceiurile lor strămoșești, aceștia afirmă că nu ar pleca niciodată din România. Oamenii din sat folosesc limba română în contextele sociale și când merg în oraș, în timp ce limba poloneză este vorbită în familie.

Până acum doi ani, satul avea chiar și o școală unde copiii învățau în limba lor nativă.

Accesul în satul Pleșa, situat în vârful unui munte, necesită o călătorie pe niște serpentine abrupte timp de aproximativ 30 de minute.

Peisajul montan este spectaculos, captivându-i pe turiști.

Cazare și atracții turistice în Pleșa, Bucovina

Cu toate acestea, cei care doresc să se cazeze în zonă ar trebui să se aștepte la tarife destul de ridicate. Prețurile pentru o noapte de cazare variază între 100 și 400 de lei.

Atracțiile turistice din satul Pleșa includ drumeția către Peștera Vrăjitoarelor sau Pietrele Șoimului, potrivit recomandărilor Centrului de Informare Turistică Mănăstirea Humorului.

Traseul către Peștera Vrăjitoarelor este relativ ușor și poate fi parcurs cu mașina sau pe jos.

Peisajele sunt cu adevărat încântătoare, iar de la punctul de belvedere situat în apropiere de Peștera Vrăjitoarelor se pot admira Valea Humorului și Depresiunea Rădăuțiului.

×
Subiecte în articol: România localitate Elvetia
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close