Antena 3 CNN Timp liber Turism Românii şi-au făcut planuri de vacanţă. Care sunt destinaţiile preferate

Românii şi-au făcut planuri de vacanţă. Care sunt destinaţiile preferate

Peste jumătate dintre români şi-au făcut deja planuri pentru vacanţa de vară în România. Potrivit unui studiu realizat de platforma hotelieră online Travelminit.ro, în continuare litoralul este destinaţia cea mai iubită de români.

Românii şi-au făcut planuri de vacanţă. Care sunt destinaţiile preferate
Sursa foto: Hepta
de Ştefania Pavel    |    01 Apr 2022   •   13:40

Fie că vorbim de vacanţe pe litoralul românesc, în staţiuni balneoclimaterice, în zonele montane sau agroturism, românii sunt dornici să profite la maximum de ofertele la cazări de vara aceasta.

Aşadar, aproximativ jumătate din cei care vor merge într-o vacanţă în această vară aleg destinaţii din România, în timp ce doar 3.9% au spus că nu vor merge într-o vacanţă anul acesta. Printre motivele pentru care oamenii preferă să mai amâne o viitoare vacanţă se numără: situația actuală în Ucraina, indecizia cu privire la destinaţie, situaţia financiară sau lipsa voucherelor de vacanţă.

Când vine vorba de destinaţii, litoralul râmâne în topul preferinţelor românilor cu un procent de 24,9%. Pe locul al doilea este zona Transilvaniei, urmată de Maramureş şi Delta Dunării. Alte destinații preferate de români sunt: Valea Prahovei, Moldova sau oraşele mari.

În ceea ce priveşte bugetul alocat pentru sejur, cei mai mulţi au răspuns că ar aloca între 2.000 şi 3.000 de lei în timp ce 21% dintre respondenţii la studiu nu ar aloca mai mult de 1450 de lei.

Ca şi preferinţe pentru tipul de cazare, cei mai mulţi turişti aleg în continuare variantele clasice. Astfel că, 40% dintre români se vor cazara la pensiuni, aproape 39,1% aleg hotelurile iar 7,7% preferă apartamentele.

Guvernul României a anunţat că anul acesta va emite din nou vouchere de vacanță. În plus, turiștii care nu şi-au folosit voucherele de vacanţă din 2019 şi 2020 le mai pot folosi până în luna iunie 2022 inclusiv.

Preferinţele românilor pentru vacanţa de vară 

47,8% aleg destinaţii din România

3,9% nu vor merge într-o vacanţă

24.9% Litoralul românesc

17.1% Transilvania

12.7% Maramureş

8.8% Delta Dunării

Bugetul pentru vacanţele de vară 

25.1% 2.000 - 3.000 lei

20.8% 1.450 - 2.000 lei

21% 500 - 1.450 lei

SURSA: Travelminit.ro

Tipul de cazare preferat de români

40.1% Pensiuni

39.1% Hoteluri

7.7% Apartamente

SURSA: Travelminit.ro

×
Subiecte în articol: romani vacanţă destinatii calatorii
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close